• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
mraveca - напреднал
Защо търсите помпа..Сложете един автокомпресор на 12v и въпроса е решен.Компресорче 15лв.Акумулатор 20лв.Неръждаема канта за безалкохолно 25лв.От тук нататък може и други екстри.
crez - майстор
Помпи,компресори,акумулатори и т.н, :? а ефект съмнителен. Трима съседи си купихме тазиhttp://botevgrad.agropazar.bg/%D0%BE%D0 ... %B2-108321 Перфектно, бързо ,икономично и качественно пръскане. Лозе 1 дка. за 15 мин. прави айрозолен облак. Високите дървета до 11м. Има и приставка за прашене.
Stefan_62 - майстор
"crez", моторните пръскачки са си класика в жанра, но не всеки може да си го позволи, въпреки, че многократно си избиват парите при по-големи площи. Миналата година си заприходих една на "Щил" и направо се родих, един декар лозе и 70 дървета ги напръсках за около 30-40мин. с презареждането, а преди си играех по 1-2 часа с обикновенната и оставах без ръка да помпя. Както писах за големи площи си заслужава, но за 0.500дк. лозе и 10-на дървета не си струва човек да затваря много пари. :drinkers:
crez - майстор
Оооо Стефане ти си с "мерцедеса" на пръскачките. :lol: Нашето,общото е "китайче" ама върши работа. Пръскаме с различни препарати и не ни се засичат пръсканията. Страшно съм доволен като пръскам с хербицид, убиец е, където попадне облака,всичко заминава. Лозе не копая, пръскам с"хербицидна мотика" междуредията и между лозите, но там вече с малка гръбна.
Stefan_62 - майстор
crez написа:
. Страшно съм доволен като пръскам с хербицид, убиец е, където попадне облака,всичко заминава.
Не е ли малко опасно когато пръскаш с хербецид с моторната. Вярно е, че правят страхотен облак, но няма ли вероятност да попадне върху някой посев, или ти пръскаш докато не са се развили пъпките.
teon - специалист
Stefan_62 написа:
Миналата година си заприходих една на "Щил" и направо се родих, един декар лозе и 70 дървета ги напръсках за около 30-40мин. с презареждането, а преди си играех по 1-2 часа с обикновенната и оставах без ръка да помпя.
...а де :razz: ...с Щила за 30 мин,с гръбната за 1 час :lol: :?:
Stefan_62 - майстор
teon написа:
...а де :razz: ...с Щила за 30 мин,с гръбната за 1 час :lol: :?:
Първо писах оринтировъчно, не съм засичал точно време и не съм упоменавал точно 30мин и 1час, и не си мисли, че като е моторна хоп и готово. При презареждането се губи по-вече време отколкото с обикновената.
teon - специалист
...мдааа :? ...потвърждават се думите на един колега изречени преди много години: 'момчета-техниката е само хамалогия' :)...
Stefan_62 - майстор
teon написа:
'момчета-техниката е само хамалогия' :)...
Да, но без техника е още по-голяма хамалогия. :drinkers:
iivanov - майстор
Teon ,при моторните и качеството на пръскането е друго .Струята на моторната ти обръща листата и ги пръска по–равномерно .Така несистемните препарати ще са много по–ефективни.

Сега ,когато овошките ми са развиха ,честно казано, имам проблеми с високото пръскане. :?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Тема "Гръбна пръскачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: