Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
exvitermini - специалист
Има един казус, който не мога да реша сам. Имаме определен ел. консуматор примерно 1 КВ/ч. Ако вземем фаза от един апартамент, а нула от друг и захраним само този консуматор, как и на кой електромер ще отчете консумираната енергия?
valentino76bs - майстор
exvitermini написа:
Има един казус, който не мога да реша сам. Имаме определен ел. консуматор примерно 1 КВ/ч. Ако вземем фаза от един апартамент, а нула от друг и захраним само този консуматор, как и на кой електромер ще отчете консумираната енергия?
Електромера на апартамента от който взимаш фазата!А за КАК не знам.И си оправи заглавието :)
Junak - майстор
"Нулата" е една и съща за всички :)
exvitermini - специалист
В жилищен блок и вход, да не би да има няколо фази по етажите... ?
Junak - майстор
Ми има. Понякога различните входове са на различни фази, друг път апартаменти в един вход са на групи и са на различни фази.
kuger - майстор
exvitermini написа:
В жилищен блок и вход, да не би да има няколко фази по етажите... ?
По етажите не знам, ама по ориентация да, цели три фази.
DMN - майстор
exvitermini написа:
Има един казус
А някакво разумно обяснение - защо се стига до този казус, можеш ли да дадеш? Че започвам да си мисля разни неща...
kuger - майстор
Казус? Нулата е една и е обща за входа. Тя служи да захрани напреженовата бобина на електромера.
Или нещо се гъбаркате?
jordanvass - майстор
Тоя казус е лесен и не е интересен.
Интересно щеше да стане, ако фазите на двата монофазни електромера бяха различни (400V между тях) и комшиите включеха между двете фази товар с импеданс примерно 40 ома и косинус фи примерно 0,9. Доста хора биха казали, че двата електромера ще отчетат равни количества електроенергия, защото и напрежението, и токът са едни и същи и за двата. А дали е така? Разбира се, че не. :D
exvitermini - специалист
Има един ТВ доставчик, който се опитва да занулява коаксиалната си мрежа от нулата на всеки абонат с кабел от близък контакт до оплетката на кабела.

Тема "Какво се случва с отчитането при снабдява от два електромера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: