• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vlado79 - специалист
Става дума за бойлер към водна риза.Наскоро изгоря и го смених с нов.Теси е и серпентината е по средата нито горе , нито долу.
Обаче...забелязвам , че тръбите на серпентините по средата хич не са топли.
Сега ще ви покажа какво имам в предвид нагледно и ако може някой вещ да ми даде съвет дали не са обърнати тръбите или разширителния не е ниско или знам ли и аз вече какво...
Ето разпределението на къщата горе долу 75 квадрата и камина 12 киловата.

Изображение

Сега ще Ви покажа как са вързани тръбите в банята и къде точно са хладни до като камината е почти на 80 градуса и направо е тръгнала към комшията...!
Така са вързани долу до лирата...

Изображение

Червеното е долу , а зелената тръба е горе с обезвъздушител.Ето ги и на бойлера със разширителния съд...

Изображение

Долу до лирата и горе до близане в бойлера тръбите са хладкииии....иначе долу и по къщата не се пипат от топлина.
Нещо не е наред , обърнато , не е вързано както трябва ? Който умее да сподели ще съм благодарен.Така и така ще се прави вероятно ново отръбяване , но...на тоя етап това е.
Благодаря.
alex_serviz - специалист
Не е много ясно фотото. Тук където съм заградил с жълтото кръгче нали няма връзка?

Изображение

Кой ти е топлия щранг и кой - студения?
geniya - специалист
Тия тръби са егати и паяжината, който ти ги е правил трябва да го :axe: Сега сериозно, първо нивото на РС трябва да е по-високо от горния вход на серпентината на бойлера, поне 40-50см.Като гледам това май няма как да се случи.Както се вижда РС е свързан ниско долу, ако можеш да го вържеш на мястото на автоматичния обезвъздушител на горния край на серпентината, тогава мисля че ще се получат нещата.С промяната на свързването, РС ще изпълнява ролята на обезвъздушител и тогава би трябвало да се подобри циркулацията и нещата да се получат.Нека и някой друг да даде мнение.
°niksi° - помощник
Пробвай да завинтиш крана на радиатора да видиш ще стопли ли бойлера. Според мен съпротивлението на лирата е много по-малко в сравнение с това на серпвнтината на бойлера и топлото минава през лирата за по-лесно.
vlado79 - специалист
Alex да има връзка с коляно...такова ъглото...едно е а зад него е другата тръба.
Относно съпротивлението на лирата (ако е от това) как мога да го коригирам?
filmatoplo - майстор
:? Определено е плетеница, но по принцип не трябва да има проблем с циркулацията.
nikolovvd - майстор
Затваряш малко кранчето.
tysonlkr - специалист
Коя е топлата вода (тази която идва от изхода на камината)? Къде влиза в серпентината на бойлера?
vlado79 - специалист
Ами...не знам точно :) Камината има 2 тръби от ризата...горна на която има обезвъздушител и долна на която е помпата.Мисля , че долната би трябвало да е...ама натам в помещеняита коя - коя е хич нямам идея... :)
djjimmy66 - специалист
vlado79 написа:
Ами...не знам точно :) Камината има 2 тръби от ризата...горна на която има обезвъздушител и долна на която е помпата.Мисля , че долната би трябвало да е...ама натам в помещеняита коя - коя е хич нямам идея... :)
Как бе, Владо? Къде си видял топла вода отдолу да излиза? Топлото винаги бяга нагоре!
  • 1
  • 2

Тема "Абе казах че е добре ама...май не е!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: