stavri1 написа:Здравейте,Колега и аз съм със същата камина и ползвам същите пелети,чистя камина на 2-3 дена и настина в пепелника се образува шлака,но според мен е в нормите.Къв ти е разхода с тези пелети и сподели настройките на пелети и въздух,интересно ми е-ти си първия с идентични пелети и камина?
От тази зима съм с пелетна камина burnit comfort 23 kW. Първоначално ползвах иглолистни пелети и всичко изглеждаше наред с направените от инсталатора настройки при пускането на камината. Сега си взех букови пелети от Скравена и започнаха проблемите. Не изгарят напълно и в горивната камера се събира шлака, която в един момент пречи на следващото запалване. Налага се почистване най- малко 2 пъти дневно. Другото, което ми прави впечатление е че рязко се увеличи и разхода на пелети. С инсталатора направихме няколко настройки дистанционно, но резултатите не са много по-различни. Ако някой може да помогне, моля да остави телефон на ЛС и време, в което е удобно за разговор. Предварително благодаря!
Ако мога да бъда полезен насреща съм.
Поздрави