• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 56
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
bobko - специалист
четох назад повечето страници,разбрах,за маска с сменяеми батерии.Извинявам,се може ли на лично съобщение да изпратиш линк откъде да си купя въпросната маска дето е на снимката?Благодаря предварително!!!
agj - майстор
bobko написа:
.Извинявам,се може ли на лично съобщение да изпратиш линк откъде да си купя въпросната маска дето е на снимката?Благодаря предварително!!!
http://olx.bg/maska-za-zavaryavane-eco- ... -i54094848
pansim - майстор
Ако държиш на зрението си- питай Драгозов за най-високия клас маски
Ще останеш очарован!!!
За мой приятел купих такава - идеално работи. Със сменяема батерия и отлична цена. И още - доста по-светла при незатъмнено състояние в сравнение с предишен модел /от преди 3 год./ също от Драгозов.
И естествено с гаранция!
fore - майстор
agj написа:
bobko написа:
Според тези които разбирате тази маска заслужава ли си парите?Ще я използвам съвсем любителски за ръчно електродъгово заваряване.Кое е по-качествено с батерия или без?
http://olx.bg/avtomatichna-fotosolarna- ... -i61275866
Купи си маска със сменяема батерия !
Вярно че темата е дълга, но ако имаш търпението да я прочетеш от начало до края се надявам да разбереш защо!
Колега, я ми обясни защо като извадя батерията от соларният панел и напрежението от солара е недостатъчно за да работи маската нормално- на дневна светлина е -1.5 волта грубо, а на лампа вечер е 0.7 волта. Батерията е 3 вола.

Та тоя солар само за да дозарежда ли е предвиден ???

Предполагам че на слънце ще е още по високо напрежението от солара.

Има и една индикация за слаба батерия- тя кога работи ? Щото в упътването пише че маската е без батерия и работела само със соларната.
Най вероятно упътването е общо за тези с вградените несменяеми батерий дето не са добри.
Та за тая индикация нищо не е споненато.
agj - майстор
Колега fore,мисля че отговорите се съдържат във въпросите които си задал, и сам можеш да си отговориш на тях !
Само ще ти дам (доколкото ми е възможно) малко разяснение по въпроса за индикация за слаба батерия.Ако в упътването ти ,не е споменато нищо конкретно за тая индикация , то аз мога да ти кажа само принципно как работи тя - Когато батерията започне да се изтощава лампичката би трябвало да започне да присветва от време на време ,и колкото повече се изтощава батерията, толкова честотата на приветстване се усилва ,и накрая се налага смяна на батерията!
Това е !
fore - майстор
Казано с няколко думи-сам да го открия.

Хванах мултицета и измерих- при крушка - 75-100 вата, която има отражател и пече върху солара- напрежението е на МАКС- 6.7 волта достига от солара- тогава маската работи без батерия. Но за да се работи на практика без батерия е необходимо да има мощна дъга с топлинно действие от близо. Предполагам че бързодействието на дисплея няма да е коректно и ще се осветяваме. Слънцето също може да я захрани, ако гледаме с маската към него. Но пак то може и да ни пречи когато заваряваме-да има нежелани включвания и тнт.

Индикатора работи- като започне да пада батерията под 3 волта-2.9- тогава свети в червено- много слабо. Така свети до към 2 волта. После не свети, понеже ако свети пак ще трябва солара да захранва тази индикация, вместо да работи за захранване на дисплея и батерията.

Поради горните факти е необходима батерия, която е добре или да се извади от касетата, ако не се ползва или да се оставя на слънце и да се ползва често.
Аз пробвах дали мога да извадя батерията от касетата без да развивам регулиращият тример от каската. Става номера като се махне предпазният филтър от прозореца на маската и през него се провре касетата- после се разглобява и се вади батерията.
Понеже аз няма да я ползвам често и не виждам смисъл да я скапвам. А като стои на слънце каската ще се праши и ще я презарежда.

=============

Тези предпазните филтри, особено външният, дали няма да се прецакат бързо от пръсите на волтовата дъга ?
Дали са резервни. Но тази пластмаса си е слаба за топлинното действие на дъгата.
brad4edat - специалист
Моята маска е вече на година и няколко месеца. Предпазните филтри не са мръднали, понеже маската е на главата ти и стои по-далеко от пръските, за разлика от маските с ръкохватка. И аз си помислих, че тия пласмарии ще се скапят бързо и са ми дали резервни, ама е на, не са трепнали, а не е като да не се ползва маската. :lol:

:partyman:
dragozow - майстор
Зависи от начина на работа и от метода на заваряване. Може въобще никога да не смениш стъкло или да го сменяш през седмица.
agj - майстор
fore написа:
Казано с няколко думи-сам да го открия.
Ами явно ще ти се наложи сам да откриеш отговорите на въпросите и да решиш какво да правиш с маската си !Понеже вършиш и пишеш странни (поне за мен) неща! :?
На мен така и не може да ми стане ясно каква ти е маската ?
Веднъж пишеш за индикатор на батерия ,после пък че се опитваш да извадиш батерия от касетата по някакъв необичаен начин ....?!
Според мен ако маската има индикатор за слаба батерия, то съответно тя трябва да е със сменяема батерия и тази батерия ще има възможност за лесно изваждане и замяна.Ако пък маската е с вградена т.е. несменяема батерия то тогава индикатор не би трябвало да има!И ако маската е с несменяема батерия ,то тогава няма нужда за никакво изваждане на батерията и интервенции по касетата....!Просто си дръж маската на светло ,и като ти потрябва си я забърши от праха и си я ползвай !
Това е от мен по въпроса за батериите и съхранението на маската !
А относно :
fore написа:
Тези предпазните филтри, особено външният, дали няма да се прецакат бързо от пръсите на волтовата дъга ?
Дали са резервни. Но тази пластмаса си е слаба за топлинното действие на дъгата.
Не, няма да се прецакат бързо !Предпазните филтри или слюди са предвидени достатъчно добре да издържат на топлинното действие на дъгата и са много по издръжливи на пръски от обикновеното стъкло което се ползва за обикновените маски.
fore - майстор
Важното е че Аз разбрах как работи и какво се иска за да работи. Написъл съм го ясно и който има такава маска ще разбере за какво говоря.
Явно не си ел.спец.
Маската е със индикатор за слаба батерия и с батерия и солар. С изключване на дисплея за режим шлайфане -гринд.
Стандартната китайска маска.
Ако не се ползва- и да я държа на светло-батерията ще замине. Понеже солара вади ниско напрежение и нито я зарежда добре, нито я разрежда, а и презареждането също я скапва.

Нищо странно няма в това да сменя батерията без да свалям тримера от каската. А батерията се сменя чрез разглобяване на панела от каската, после се маха и един пластмасов държач и чак тогава се достига до капачето на батерията. То се плъзва и се вади батерията. А който иска може да развие и тримера от каската и да го демонтира за да отстрани целият дисплей.
Та явно не си се заигравал с това и не знаеш. Та за това ти е и странно.

Филтри на мене си ми приличат на обикновен плексиглас- лесно се драскат и сигурно се топят също много лесно.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 56

Тема "Маски и шлемове за заваряване-всичко за тях и избор на маска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: