Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vlad4o1 - напреднал
thinkpad написа:
vlad4o1 написа:
Това беше и моята идея обаче един познат ми каза че няма да има проблеми да взема от кабела на бойлера понеже бил по дебел и че няма да е кои знае какво натоварването за да слагам табло и да разделя уредите.а така според теб дали ще нагорят кабелите?
Виж, ако ще ползваш Раховец, аспиратор и миксер, вероятно няма да има проблеми, въпреки всичко не е правилно. Ако ще ми ползваш 6-7 киловата печка, ориентирай се към директен кабел до апартаментното табло. Във всеки случай, нов кръг трябва да тръгва от апартаментното табло, не да си нагаждаш всичко на един кръг. Разбирам да бяха 2 крушки, но ти цяла кухня искаш да местиш.
Ок още утре отивам в апартамента да обмисля от къде да прокарам кабела до таблото.Чудя се дали да не си спестя малко работа и да вкарам кабела в кабелна кутия по стената,верно че,е малко грозно но ще спестя доста къртене.И с какъв кабел да тръгна 4кв или 6кв ?
thinkpad - майстор
vlad4o1 написа:
Ок още утре отивам в апартамента да обмисля от къде да прокарам кабела до таблото.Чудя се дали да не си спестя малко работа и да вкарам кабела в кабелна кутия по стената,верно че,е малко грозно но ще спестя доста къртене.И с какъв кабел да тръгна 4кв или 6кв ?
Кабелен канал, не кутия. Ако пък вземеш къртиш и пуснеш гофрирана тръба, ще можеш да си сменяш проводниците и да са ти закрити. С колко ще тръгнеш зависи от натоварването. Пак те питаме - имаш ли някоя печка - чудовище? :) Ако готвиш на нещо с големината на Раховец, заедно с аспиратора и другите дребни уреди 4mm2 са ти предостатъчни, поне според мен. Изчакай да видим дали няма някой нещо да добави :)
vlad4o1 - напреднал
thinkpad написа:
vlad4o1 написа:
Кабелен канал, не кутия. Ако пък вземеш къртиш и пуснеш гофрирана тръба, ще можеш да си сменяш проводниците и да са ти закрити. С колко ще тръгнеш зависи от натоварването. Пак те питаме - имаш ли някоя печка - чудовище? :) Ако готвиш на нещо с големината на Раховец, заедно с аспиратора и другите дребни уреди 4mm2 са ти предостатъчни, поне според мен. Изчакай да видим дали няма някой нещо да добави :)
Мисля че,раховеца е отживелица [-X :yawinkle: вградена фурна и котлони ще са.
thinkpad - майстор
vlad4o1 написа:
И колко им е консумацията? Въобще, ти на малка тераса в панелно жилище, къде смяташ да ги събереш тези неща? :?
Аз лично си готвя на една печка тип Раховец и си ми е ОК.
vlad4o1 - напреднал
thinkpad написа:
vlad4o1 написа:
И колко им е консумацията? Въобще, ти на малка тераса в панелно жилище, къде смяташ да ги събереш тези неща? :?
Аз лично си готвя на една печка тип Раховец и си ми е ОК.
Все още са в магазина уредите.А за пространството да не е много голяма кухнята но какво да се прави,това е единствения начин да се обособи още една стая.По цялата дължина на терасата от към прозореца ще е мивката пералнята и 1 два шкафа а печката най,отдясно на ъгъла и горен ред шкафове има място прозореца е двукрилен.Това успях да измисля в тия условия.
vlad4o1 - напреднал
thinkpad написа:
vlad4o1 написа:
Това беше и моята идея обаче един познат ми каза че няма да има проблеми да взема от кабела на бойлера понеже бил по дебел и че няма да е кои знае какво натоварването за да слагам табло и да разделя уредите.а така според теб дали ще нагорят кабелите?
Виж, ако ще ползваш Раховец, аспиратор и миксер, вероятно няма да има проблеми, въпреки всичко не е правилно. Ако ще ми ползваш 6-7 киловата печка, ориентирай се към директен кабел до апартаментното табло. Във всеки случай, нов кръг трябва да тръгва от апартаментното табло, не да си нагаждаш всичко на един кръг. Разбирам да бяха 2 крушки, но ти цяла кухня искаш да местиш.
А какво ще нагаря зависи най-вече как са направени връзките и дали са кадърни. Ама да забравиш да взимаш ток от контакта на бойлера, такива работи се правят с твърда връзка с клеми/спайки от кутията. Въобще не ме радва и по-добре го оправи към таблото. Жената сигурно ще мрънка, че ще правиш боклук, ама... Другото което не ме радва е кабели успоредно в един канал с водопроводни тръби. Надявам се, че тръбите са пластмасови поне.[/quote полипропиленови са търбите и съм вкарал кабела в гуфре.А замисъла беше да махна контакта на бойлера та да стане като кутия,от нея да взема ток и да сложа над кутията клуч за боилер.
FM STEREO - специалист
Колегите са го казали,така както си го направил рискуваш да се запалиш,пусни си отделен кръг от таблото за уредите,а за кабела до кутиите ако има къде да го положиш сложи и 3х6кв.ако искаш пък вече от кутиите си пусни 3х4кв.за печката и 3х2,5кв за аспиратора
valentino76bs - майстор
vlad4o1 написа:
Здравейте,в двустаен апартамент реших да преместя кухнята на терасата.
Какъв ти е апартамента панелка или?
vlad4o1 - напреднал
valentino76bs написа:
vlad4o1 написа:
Панелка е да.
valentino76bs - майстор
vlad4o1 написа:
valentino76bs написа:
vlad4o1 написа:
Панелка е да.
Стандартните панелки си имат два токови кръга в кухните единия е 4кв.и е на отделен предпазител другия си е с 2.5кв и е общ за всичките ти контакти/без в коридора/ няма ли начин да ползваш тях?Таблото ти ако е с пет "бушона" значи са така главен ,осветление,токов кръг 4кв. контакт/един или два в кухнята като 4кв са до първия тип чехъл и от там се разклонява на 2.5/ ,един за всички те ти контакти без този в коридора,и бушон за бойлера и този в коридора са на един ...ми тва е общо взето.Провери ги пак!

Тема "Съвет за инсталация!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: