• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivouz - специалист
За парапета още мисля . Има парапети от тоя вид в някои къщи:

Прикачен файл

izm ky6ta 001.jpg

Прикачен файл

005050393.jpg
005050393.jpg (48.29 KиБ) Видяна 2635 пъти
Stefan2000 - специалист
Ако забелязваш, тези парапети са на възстановени или новоизградени къщи.
Масовият стровремски вариант е бил плътно наковани дъски. Така да се каже, "откровен дизайн".
Това балюстради или подобни, по времето на Възраждането можеби е имало само в някои чорбаджийски къщи по Копривщица, Филибето, напдобявайки с цялостната си архитектурна линия -(колонади, сводове и пр.), Виенските дворци. Всичко останало е въпрос на вкус.

П.п. По скоро обърни внимание тук, ако не си попадал до сега. Наблегни и на старите черно-бели снимки. Прегледай внимателно, няколко пъти!
http://www.bgjourney.com/Architecture/vk/vk.html
crez - майстор
ivouz написа:
Със сигурност трябва да са тънки и ще се нацепят част от бялото няма да може да се скрие заради отваряемото крило .С какво да се залепи ?
Ето с товаhttp://www.mikimak.com/?function=detail&id=10684 много съм доволен от това лепило. Под една стенна закачалка залепих много тънки дъсчици на стената в/у латекс, вече доста години не са мръднали. Няма нацепвания защото бяха сухи и ги лакирах предварително.
ivouz - специалист
Стеничката я бутам .
Ще се възползвам от лепилото и други са ми го предлагали.
Благодаря за отговорите.
crez - майстор
Не я бутай, после ще се чудиш как през ветровити дни да стоиш на чердака. Виж в темата на Stefan2000 "Реплика на стара балканска къща" как търси начин(и ще го намери), да затваря чердака в лошо време.
Stefan2000 - специалист
Той знае темата, но така си е. Едно са преразказите по картинки и мечтите, друго е като се сблъскаш с действителността.
Тябва да се търси оптимално решение за всичко, а това в някои случаи хич не е лесно, защото трябва да се съчетават финансии, трудоемкост, функционалност, естетика и кво ли не още.
ivouz - специалист
Добре де това при мен не може ли да се получи:

Прикачен файл

jgjgj.JPG
jgjgj.JPG (39.01 KиБ) Видяна 2491 пъти
Stefan2000 - специалист
Ще може, и при мене ще може.
Но не трябва да се вади от контекста на целия изглед на къщата.
Разбираш ли, аз много му мисля :? Искам хем да е така. Хем да не се изгуби линията на башлъците, горните опори на колонадата, хем да може да се отваря лесно и напълно когато пожелая ...
В края на краищата, важното е на тебе какво ще ти хареса, иначе, идеи много.
ivouz - специалист
Набързо драснах идеята си.
Доста сложно нали?

Прикачен файл

123.jpg
123.jpg (37.39 KиБ) Видяна 2462 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14