Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
chano3891 - специалист
Ако ти харесва как светят ги остави така и си ги ползвай безаварийно.
FM STEREO - специалист
Е защо на синята ти е 11,6v,би трябвало и на трите да еднакво? :sad:
Стиви - специалист
Я повтори всички тези тестове, но като мериш напрежението само между трафа и контролера. Ако на бяла светлина нямаш пад, значи нямаш сериозен проблем. Би било добре да измериш и тока на същото място. Така ще разбереш каква ти е максималната консумация.
Gladiator_BG - специалист
chano3891 по принцип ми харесва как свети, но пък ако мога да използвам пълния капацитет на лентата - защо не

FM STEREO може би нещо от контролера знам ли ... поръчвал съм го от щатите но по принцип е китайски - от щатите доставката ми е три пъти по бърза отколкото от Kитай
RGBW LED WIFI CONTROLLER

Стиви днес от работата взех професионален уред и направих с него замерванията
На клемите на входа на контролера при бяла светлина -> 11,99V
На клемите на изхода на контролера:
*При бяла светлина:
- на R 11.62V
- на G 11.71V
- na B 11.78V
*При червена светлина -> на изхода спрямо R - 11.70V
*При зелена светлина -> на изхода спрямо G - 11.76V
*При синя светлина -> на изхода спрямо B - 11.86V

Измерването след 7-метровия кабел където е запоен за лентата показа следното:
*При бяла светлина:
- на R 11.11V
- на G 11.20V
- na B 11.30V
*При червена светлина -> спрямо R - 11.34V
*При зелена светлина -> спрямо G - 11.40V
*При синя светлина -> спрямо B - 11.54V

Тавана все още не е завършен и това са волтажи измерени при 7м кабел и 5м лента (два такива кръга)
При монтажа на лентата то тя ще е 4,7м на кръг и като резна авансите на кабела 4х1мм5 то той ще стане не повече от 6м => това ще доведе предполагам до някакви минимални подобрения
контролера по принцип е RGBW - 4 х 4А
Стиви - специалист
Всичко е ОК!
Хубаво беше да премериш и тока между трафа и контролера. След контролера трудно ще премериш нещо, защото управлението е импулсно и е от значение коефициента на запълване.
mironcho - специалист
thinkpad написа:
mironcho написа:
Обикновените контакти "шуко" са до 16А....
Предпазител 16А не изключва при 16А.
Това го приемам за заяждане.
Да не изключва при 16А защото има едно "зависи" като време-токова характеристика...
Само че при съставяне на схема параметъра по който се избира този елемент е напечатаното на корпуса му и мисля, че го знаеш много добре.

Извинявам се на пусналия темата за този пост.
thinkpad - майстор
mironcho написа:
Това го приемам за заяждане. Да не изключва при 16А защото има едно "зависи" като време-токова характеристика... Само че при съставяне на схема параметъра по който се избира този елемент е напечатаното на корпуса му и мисля, че го знаеш много добре.
Мирончо, ако се заяждах - щеше да разбереш. Но не е така. Просто се опитвам да кажа, че контактът ти ще се наложи да понесе много повече от 16А или 16А за много дълго и вредно време, преди предпазителят да изключи. На автоматите характеристиките можеш да ги намериш към всеки продукт. Помня навремето Хидразин как беше твърдял, че един стопяем предпазител 16А се тествал 30минути при 25А. Другото е, че контакти много често се палят не толкова от висока консумация, а от износване, лоша връзка, окислен кабел/повърхности. Виждал съм как щепсел на една потопяема помпа за сондаж почва да пече, а самата помпа е по-малко от 1kW. Най-дебилното решение на момента е да мина щепсела с шкурката, за да го почистя - спря да грее.
Преди около 1 година имаше тема във форума за предпазителите. И аз бях написал принципно положение, каквото и ти. Само че после подробно като погледнеш характеристиките на масово използваните предпазители, установяваш че контактът ти може да се разтече, преди предпазителят да изключи.
mironcho - специалист
Благодаря за отговора Тинки,
Темата за предпазителите вероятно е от "вечните", които нямат край.
Споменаването на номиналния ток на контакта беще с идея хората, които само временно се приближават до електротехниката по време на ремонт да имат просто правило за избор.

Преди време наблюдавах инспектори на Лоидсрегистър (предполагам че така се пише на кирилица). При подобна ситуация - предпазител по-голям от максималния ток на потребителя - спряха инспекцията и казаха, че или ще се оправи проблема или помещението като цяло ще бъде изключено от застраховката... Оказа, че това бил добавен товар на резервна линия и понеже нямали резервни автомати останало така докато доставят. Техниците смениха АП-то с взето от друго табло...
Твърде вероятно и нашите следователи при евентуален пожар да напишат в протокола - "неправилно избрани предпазители" и да обяснят случилото се с това. Дано да не идва на главата на никого.

...есента и аз шкурих един щепсел.

Тема "колко вата издържа 1мм2 меден проводник?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: