Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Иван Иванов - напреднал
Здравейте миналата година ремонтирах банята ми у дома и заради неразбирателство между фаянсаджията и фирмата която монтира пвц вратата. Фугата беше още прясна когато дойдоха с големите перфоратори да пробиват 20 см дупки в които да сложат големите дюбли и стана един прах в банята и фугата се замърси с прах и така остана .Та въпроса ми е с какво мога да го изчистя а другия е следите от варовик по плочките които редовно се мокрят се усещат грапави а тези които не се мокрят са си още глатки
fox_vt - майстор
За варовика има препарати за махане.В Лидъл препарата W5 за варовик е добър.За фугите незнам.
batvenko - специалист
За фугите - много ситна шкурка прегъната на две и много, много внимателно и старателно търкане.
Може да пробваш някъде където не се вижда, ако резултата е задоволителен действаш...
chapara - майстор
Ако не е задоволителен изчегъртване на старата фуга и префугиране :wink: Логичен въпрос ще има с какво да ги изчегъртам :-D Ами с това:

Изображение

Изображение
Iliev Labs - специалист
[quote="chapara"]Ако не е задоволителен изчегъртване на старата фуга и префугиране :wink: Логичен въпрос ще има с какво да ги изчегъртам :-D Ами с това:

Как се казва това?
Продават ли го онлайн някъде?
Иван Иванов - напреднал
Замърсяването на фугите е повърхностно не е надълбоко
chapara - майстор
Иван Иванов написа:
Замърсяването на фугите е повърхностно не е надълбоко
Значи с ножа само ще ги рендосаш :wink:
chapara - майстор
Iliev Labs написа:
Продават ли го онлайн някъде?
http://www.onlinemashini.bg/sravni/mashina/7440/7417

:roll: :drinkers:
kostadin_spasov - специалист
Привет, ако е малка фугата може и с един зъб на вилица /стара/ и леко го "барни" върха на шкурка , ако е по-широка затъпи върха повече :lol: .Със шкурка директно не стържи че ще ми отвориш работа и ако си далече :? ...
А и цяла фуга изкарвам , аз и на място.... :weedman:
Хайде лека ... :partyman:

Тема "Плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: