• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
big_death - специалист
Ми тва е несериозно , закопай барем 2 метра тръбата та и багер да не мой да я извади :)
StanZ - специалист
big_death написа:
60-70 см- няма да вадиш вода от тая дупка я :) Нужно ти е колкото да се фиксира пилона, а най добре е на пилона отгоре да има две срещуположно заварени арматури ( демек нещо като осмица ) и от едната страна ти идва кабела , а в срещуположната можеш да го вържеш към друга сграда за да не не се накланя при силни ветрове .
Не мога да разбера дали се опитваш да помогнеш на автора или се шегуваш. Ако е второто извини ме, явно нямам чувство за хумор. Намека за 2-та метра ще го подмина и само заради автора ще кажа, че е абсолютно излишно ... колко и как се прави съм писал в предния си пост. Да не разваляме темата на тонито в излишни спорове, би ли обяснил как се монтира стълб висок 7м с тегло около 70-80кг на 60см дълбочина. И това укрепване на стълба по съседните сгради :? ... на него ще захванем кабелите или обратното, ще крепим стълбът с кабелите?
тонито - специалист
В какво съотношение се бърка бетона за дупката?Цимент пясък чакъл?
тонито - специалист
/
Последна промяна от тонито на пет яну 16, 2015 8:40 pm, променено общо 2 пъти.
StanZ - специалист
тонито написа:
В какво съотношение се бърка бетона за дупката?Цимент пясък чакъл?
Ако нямаш чакъл/фракция забъркай бетон с баластра. Съотношението и силата в твоя случай нямат голямо значение. Ако ти се вижда широка дупката, нахвърляй и камък докато наливаш.
тонито - специалист
Здравейте,за сега стигнах до тук, не го правя аз ,защото не разбирам от колони и кофражи.Пояс от долу и от горе с колони.После мисля да иззидам стените с тухли четворки само че на 12,5 (прави).от вън стиропор 5см а от върте?

Прикачен файл

1a.jpg

Прикачен файл

2a.jpg

Прикачен файл

3a.jpg

Прикачен файл

4a.jpg
Christo - майстор
Пет сантиметра слагат бандюгите в София по блоковете които не са за живеене ами за продан. Дори и в герберската програма за саниране за без пари се канят да сложат осем сантиметра. Лепила, мазилки, скеле, труд: едни и същи, независимо от дебелината. Виж колко струва кубик стиропор и направи сметка каква гигантска икономия ще се получи ако изолацията е пет а не е примерно петнайсет.
тонито - специалист
е колко трябва да е?
ArturDent - Почти Безобиден
тонито написа:
е колко трябва да е?
За мен оптималното цена/ефект е около 8 см.
Но както е казал Мечо Пух:
"Колкото Повече, Толкова Повече"
Christo - майстор
Според тази статия, http://www.accent-facade.bg/articles/article01.pdf , минимумът е 12см. Това е относително стара статия от 2011г., но я приложих защото е преведена на български. Към края има интересни графики. Нормите се преразглеждат непрекъснато в посока на увеличаване. Ако не сме много притиснати с финансите и строим за себе си, що да се циганим?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Стара къща..започва се" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: