Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Каква е мощността на включените радиатори?
ico_3 - специалист
Не знам,мога ли сам да изчисля?
filmatoplo - майстор
За безжични термостати -Салус или Компютерм.
n.ganev - майстор
Преди малко се прибирам от един блокирал малък шнек. Котел + горелка пуснати в действие на 15.01.2015 в 16,30 часа. Причина - камък колкото орех в пелеите :shock:
damyaniq - специалист
Здравейте!Проблема ми се реши с повишаване нас ФЛоад от 5,5 на 6,2 Така запали без грешка явно след почистването на нагара в паничката на горелката дозата трябва да се завиши :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
ico_3 написа:
Не знам,мога ли сам да изчисля?
Ако не можеш ги опиши поне
alex_serviz - специалист
n.ganev написа:
Преди малко се прибирам от един блокирал малък шнек. Котел + горелка пуснати в действие на 15.01.2015 в 16,30 часа. Причина - камък колкото орех в пелеите :shock:
Понеже и аз патих, само че от буца пръст, си направих този тунинг на бункера:

Изображение
filmatoplo - майстор
damyaniq написа:
Здравейте!Проблема ми се реши с повишаване нас ФЛоад от 5,5 на 6,2 Така запали без грешка явно след почистването на нагара в паничката на горелката дозата трябва да се завиши :partyman:
Колега -какъв е този Ф лоад 5,5 да не става дума за 55 .Аз имах друг казус ,една горелка и сменят пелетите и тя повече от 50 гр не вдига ,наложи се да отида чак до Поморие ,какви бяха тези пелети горят като хартия ,увеличих подаването двойно ,а въздуха го намалих -най накрая доби мощност.Тая година се видях в чудо с тея пелети.Клиента не вярва че са виновни пелетите,защото били скъпи :lol:
alex_serviz - специалист
damyaniq написа:
Това "ФЛоад", което си посочил кое е? Първоначалното зареждане с пелети или порцията пелети по време на работа на тази степен, която е разрешена след разпалването? Така както си го написал е първоначалното зареждане, а то във всички случаи би трябвало да е десетки секунди! Да не говориме, че стандартно са заложени 3 опита за запалване, по време на които се дозареждат още 75% от предвидените в FLoad пелети. И до сега не ми се е случвало да не запали...
Предполагам, че си искал да кажеш Load, т.е. порцията пелети по време на работа.
alex_serviz - специалист
filmatoplo написа:
...Тая година се видях в чудо с тея пелети.Клиента не вярва че са виновни пелетите,защото били скъпи :lol:
Филме, тая година филма с пелетите явно навсякъде е пълен!!! :axe:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: