Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zlatko64
- специалист
68 мнения в "Ремонт на стара кирпичена (плетена) къща"
Вадим Владимиров
- специалист
Интересно става. Квадратурата я казваш горе-долу. На око преценяваш стоимоста на нов покрив, новата дограма, новите стени. Препоръчвам ти следното. Извикай някой да ти сметне покрива, друг дограмата, третия гипсокартона. Събери поне 3-4 оферти за всеки етап на ремонта. Виж средната цена и тогава пресмятай кое, колко, как.
От снимките виждам, че покрива ти е за изхвърляне. И "ArturDent" ти го каза. Преди да правиш каквото и било, оправи си покрива.От опит мога да ти подскажа цена на кв.м. Около 110-130лв/м2. Покрива ти е около 90-100м2. Но се замисли какво правиш. Искаш да свалиш 5тона товар и да ги качиш обратно. Бих ти препоръчал по-лек материал, от рода на металните керемиди, битумните керемиди(високия клас, разбира се). Едното тежи 5кг/м2, другото 11-12кг/м2.Бюджетен вариант за покрив на къща няма.Ще ти трябват улуци, водосточни тръби, улами, надулучни поли, обшивка комин, ламперия за стрехата, лак, челни дъски, греди за ребрата на покрива, столиците, поповете, дъски за плътна дъсчена обшивка, дифузионно фолио. Ако е с битумни керемиди то това ти стига. Ако е с други керемиди прибави и скара за тях.
P.S Но винаги има и друг начин!
И между другото. Не качвай "братята" на покрива.
От снимките виждам, че покрива ти е за изхвърляне. И "ArturDent" ти го каза. Преди да правиш каквото и било, оправи си покрива.От опит мога да ти подскажа цена на кв.м. Около 110-130лв/м2. Покрива ти е около 90-100м2. Но се замисли какво правиш. Искаш да свалиш 5тона товар и да ги качиш обратно. Бих ти препоръчал по-лек материал, от рода на металните керемиди, битумните керемиди(високия клас, разбира се). Едното тежи 5кг/м2, другото 11-12кг/м2.Бюджетен вариант за покрив на къща няма.Ще ти трябват улуци, водосточни тръби, улами, надулучни поли, обшивка комин, ламперия за стрехата, лак, челни дъски, греди за ребрата на покрива, столиците, поповете, дъски за плътна дъсчена обшивка, дифузионно фолио. Ако е с битумни керемиди то това ти стига. Ако е с други керемиди прибави и скара за тях.
P.S Но винаги има и друг начин!

И между другото. Не качвай "братята" на покрива.
roland
- специалист
Харесвам професионалния подход, но прекалено задълбаваш в детайли. Покривът ще ми го направят за 6-8, дограмата за 2, а картонът за юатериал дамо ще се плаща. Другото са глезотии и ще де прави поетапно. Не гледайте толкова песимистично. Ако имам време и желание ремонтът ще излезе без пари. Тези двадесет са примерни, ясно е, че ако си задлужава и тридесет ще санат, въпросът е заслужава ли си да се надгражда тази къща.
Вадим Владимиров
- специалист
Ами какво да ти кажа. Успех тогава.
P.S. Те, дребните камънчета, обръщат колата.
Точно тези детайли ще трябва да ги предвидиш.
P.S. Те, дребните камънчета, обръщат колата.

vsterev
- специалист
Roland, аз нещо не разбирам, пускаш тема и задаваш въпрос - "20к ще ми стигнат ли", и когато получаваш отговари, и то потребители, професионално занимаващи се с архитектура или пък такива с покриви и дървени конструкции и ти обесняват, че е трудно или направо невъзможно да влезеж в този бюджет, ти започваш да ги обеждаваш в обратното. След като си наясно, че си прав има ли смисъл да задаваш тъпи въпроси ? Явно е, че решението си го взел предварително - действай тогава. Виждам и че във форума на имоти.нет имаш същата тема, там даже има ентусиасти ремонтирали носеща керпичена стена на къща. Аз и семейството ми не бихме живели в къща строена от преди 90 години преди да и се направи основен ремонт на конструкцията и да се смени покрива, но всеки има рамене на главата си и решава сам!
roland
- специалист
Нямам други теми. С метални керемиди покривът ще излезе q
15. Ако викам фирми и 40 няма да ми стигнат. Имам възможност повечето неща да се направят без разходи за труд, а материалите да ги взема на доставни цени. Не съм питал 20к ще стигнат ли, а съм задал въпрос заслужава ли си да налея 20k в тази къща, защото не познавам технологията наречена плетарка. Нека не изместваме темата. В тази къща майстор освен за да направи керемидите и дограмата няма да влиза.
15. Ако викам фирми и 40 няма да ми стигнат. Имам възможност повечето неща да се направят без разходи за труд, а материалите да ги взема на доставни цени. Не съм питал 20к ще стигнат ли, а съм задал въпрос заслужава ли си да налея 20k в тази къща, защото не познавам технологията наречена плетарка. Нека не изместваме темата. В тази къща майстор освен за да направи керемидите и дограмата няма да влиза.
roland
- специалист
Попаднах на информация, че в САЩ най - търсеният и скъп материал са греди от такива къщи. Греда изкарала деветдесет години ставала като желязо и нито червей може да проникне нито пък тепърва ще започне да се мята и криви. Покривът ще го прередя с нови качествени керемиди, избрал съм тондах, като ще се вложи нова хария, евентуално ще сменя дъските с ОСБ, отгоре двойна скара. Ще се поставят улами, улуци, челни дъски и т.н. Това ми упражнение ще излезне към 7 хиляди, може и 8, ако се заиграя. В случая трудът е нищожна част в целия разход.
Изненадан съм от този вид строителство, защото няма мръднало, няма спукано, няма протекло... всичко е като ново... възхищавам се на майсторите и технологиите, които са използвали по онова време.
Изненадан съм от този вид строителство, защото няма мръднало, няма спукано, няма протекло... всичко е като ново... възхищавам се на майсторите и технологиите, които са използвали по онова време.
Тема "Ремонт на стара кирпичена (плетена) къща" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература