Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
FM STEREO - специалист
То зависи от ватовете,сложи с по голяма мощност.
ditronix - специалист
chapara написа:
ditronix написа:
Вемай 12 V. Съображенията ми са две- от гледна точка на безопастността- все пак е баня и ще е влажно, а и са много по-надеждни от 220 V.
Че то до трафа нали са пак 220В :roll: Най важното е луните да са противовлажни :wink: А за надежността въпроса е доста спорен :idea:За надежността пък на трафа :-D :?

За надеждността въпросът изобщо не е спорен! От няколко години у дома сме на светодиоди и знам кое колко издържа. За импулсните адаптери също. С две думи адаптери и лампи на 12V не са давали фира, но тези на 220V редовно ми осигуряват забавления. Последно си внесох едни крушки за хола Е14, които се държат перфектно, ще ги проследя още половин година и ако продължат така- ще сменя останалите с такива. За банята наистина е много важно луничките да са противовлажни. Аз като купувах нямаше такива, но се оказа сравнително лесна работа да ги направя.
enviro - специалист
Ами ще видя ще сложа първо 220В ще видя как ще е ако не ми хареса ще ги сменя с траф на 12в. Направих розетка да имам достъп по лесно и ще видим, утре живот и здраве почват замазки едно друго и се надявам както се разбрахме пон вторник най късно да е готова най накрая тази баня :D

Прикачен файл

20150118_180732.jpg
mendi - напреднал
Аз бях пред същата дилема преди няколко месеца и взех съшото решение като теб - директно на мрежово напрежение. Луничките ми са топло бели, на елмарк мисля че бяха, с две години гаранция. Захранването минава през ДТЗ но не заради луничките на тавана а заради лампата на стената над огледалото. То реално погледнато ако става пакост - от там ще е.
Иначе луничките са херметизирани в солиден корпус. Мислех, че 6 ще са ми малко но не са. Нормално осветено е. По 6 вата са.

Тема "захранване за луни баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: