Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
gogyto написа:
Значи аз съм баровец, защото имам 3 мотора и няколко антени... И все пак като вземаш антената е хубаво да я погледнеш и да си прецениш на място, все пак са "маде ин Чайна"
Ще им кажа да я пуснат на място да я пробваме и така... Ама помня преди 15 години като плъзнаха по-масово първите сателитчета и някой като имаше моторче да си врътка чинията - всички "ах-каха".
п.п Между другото, там и ефирна телевизия се ползва. В момента една медна шина служи за антена и сигналът е около 69-70%. Може да комбинирам 2 в 1 и да използвам самото тяло на антената да заместя шината.
Последна промяна от thinkpad на нед яну 18, 2015 10:42 pm, променено общо 2 пъти.
gogyto - специалист
thinkpad написа:
Ще им кажа да я пуснат на място да я пробваме и така... Ама помня преди 15 години като плъзнаха по-масово първите сателитчета и някой като имаше моторче да си врътка чинията - всички "ах-каха".
Вече е друго време само финикийци да има в джоба... :lol:
thinkpad написа:
п.п Между другото, там и ефирна телевизия се ползва. В момента една медна шина служи за антена и сигналът е около 69-70%. Може да комбинирам 2 в 1 и да използвам самото тяло на антената да заместя шината.
П.П: Според мен няма да е възможно, ще натежи доста на мотора и може и да се свърши преди да си го пуснал да върти :cool:
thinkpad - майстор
gogyto написа:
Мерси много. Че просто даде решение, а не почнаха някакви безконечни безплодни дискусии. Това е в духа на форума, който искам да виждам. Пита се - отговаря се с полезна информация :)
Последна промяна от thinkpad на нед яну 18, 2015 10:47 pm, променено общо 2 пъти.
gogyto - специалист
thinkpad написа:
gogyto написа:
Мерси много. Че просто даде решение, а не почнаха някакви безконечни безплодни дискусии. Това е в духа на форума, който искам да виждам. Пита се - отговаря се с полезна информация :)
Дано да ти се получи, успех Ти желая :wink:
thinkpad - майстор
gogyto написа:
П.П: Според мен няма да е възможно, ще натежи доста на мотора и може и да се свърши преди да си го пуснал да върти
Не ме разбра правилно. Има една медна шина вертикално, закрепена около друг комин. Като разглобя антената, след като я купя, моторчето да го ползвам за Access Point-а, ами същинската телевизионна антена, която ще сваля, т.е самата Яги антена да я монтирам вместо медната шина, там където се намира в момента, а не всичко да го струпам на моторчето. :)
gogyto - специалист
thinkpad написа:
gogyto написа:
П.П: Според мен няма да е възможно, ще натежи доста на мотора и може и да се свърши преди да си го пуснал да върти
Не ме разбра правилно. Има една медна шина вертикално, закрепена около друг комин. Като разглобя антената, след като я купя, моторчето да го ползвам за Access Point-а, ами същинската телевизионна антена, която ще сваля, т.е самата Яги антена да я монтирам вместо медната шина, там където се намира в момента, а не всичко да го струпам на моторчето. :)
Аха, да идеал става, поне ще влезе в употреба и тя, супер :)
thinkpad - майстор
Реших проблема. Мерси много. От Конрад купих антена с моторче - 18лв и стотинки. Общо взето стойката с моторчето не беше никак удобна и се наложи да я преустроя. Не е от най-стабилните, но се надявам да може да издържи на вятъра. Наложи се да сложа мачта върху стойката от лек профил.
Изображение
thinkpad - майстор
Върти се! Разгеле! :cool: :? :lol: Но трябваше да удължа кабела, в комплекта който е беше къс, с около 1.5 метра не ми стигна. Малко докато се нагласи беше дерт, но уж тръгна.
thinkpad - майстор
Потресен съм от китайският инженерен гений. Очаквах да имам четково моторче, постоянен ток и да се сменя посоката със смяна на поляритета. Имам обаче променлив ток, а копчето за въртене не е позиционно ключе, ами обикновено SMD ключе. Всеки път като натиснеш бутона се върти в различна посока. Абсурдно е. Сега трябва да търся начини да управлявам посоките на променливотоков мотор. :axe: Бях му се ядосвал, че не върти, а пък то просто си върти всеки път различно.
Някой да е пробвал някоя лесна и миниатюрна схемичка по въпроса? Моторчето е само с 2 изводни проводника.
kabel96 - специалист
Ако моторчето е от типа на тия в микровълнови и тн. то най лесно ще се оправиш с смяна на моторчето с нормално.Задвижките на антени се правят с тъй наречените селсини.Така долу знаеш къде е горе антената.На другата къща имах монтирано и ако не са го откраднали ще ти го снимам.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r9YoUHntHE4[/youtube]

Тема "Стойка за антена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: