От мобилни телефони до цифрови камери
dtmf - специалист
То за да я смениш, първо трябва да си сигурен че е изгоряла лампата , а не инвертора. Иначе лампи има ама трябва някой лев. Примерно от продавалника търсиш подобна навигация със строшен дисплей за части, или малък 5" телевизор пак със счупен дисплей.

От 12 Волта изглежда по лесно да, да захраниш лед осветление, но пак зависи. По спомен при таблетите с лед осветление напрежението им беше над 12 Волта.
hidrazin - майстор
Ако е ламбата - измерваш колко е дълга, търсиш с такава дължина и си я огъваш на спиртна лампа или горелка.
Стига да си наясно как са ти ръчичките. :-D Първо пробваш с някоя стъклена тъбичка да видиш как става.
Аз лично веднага бих сложил светодиоди. Тя ламбата така или иначе пак ще замине или инвертора.
При китайците има китове със светодиоди за подмяна на такива ламби.
Много са тънки и влизат на мястото на ламбата. Даже си вървят и с димер. Ама дали си заслужава?
LCD Laptop Dimable LED Backlight Lamps Adjustable
Сега разрових и видях че имам един счупен дисплей от фотоапарат.
Изображение
По-точно имам един счупен и един здрав. Китаеца нещо се обърка и ми прати два. :-D
Мисля че ще ти дойде малък, но ако решиш че става е твой напълно безвъзмездно.
Подсветката му работи но мисля че е на тясната страна. Не съм го разкоствал още,
:partyman:
stoy@n - специалист
Благодаря за линка и за съвета Хидра!
Определено съм се насочил към LED....за огъването на лампа със сигурност ще счупя една-две :-D не съм огъвал до сега. Тази от фотоапарата ще ми дойде малка....благодаря все пак! :partyman:
Иначе що се отнася до цената, ми е ясно, че без пари няма как да стане, а и като гледам цените, определено си заслужава :)
stoy@n - специалист
Ето я и огънатата подсветка. Взех 30 броя 3.5 мм LED и сега предизвикателството е да ги натикам на мястото на старата подсветка. Ако стане ще кача още снимки :)
Прикачен файл:
20150117_071053.jpg
thinkpad - майстор
stoy@n написа:
Ето я и огънатата подсветка. Взех 30 броя 3.5 мм LED и сега предизвикателството е да ги натикам на мястото на старата подсветка. Ако стане ще кача още снимки
Добре, някоя диодна лента няма ли да ти свърши работа или е малко мястото? Виждал съм доста компактни.
stoy@n - специалист
Ами там от където взех диодите не видях такава която ще ми пасне...знам че има, но в малък град е трудно да намериш.

Ако не мога да ги наметстя тези 3.5 млиметровите ще търся някъде другаде лента.
thinkpad - майстор
stoy@n написа:
Ами там от където взех диодите не видях такава която ще ми пасне...знам че има, но в малък град е трудно да намериш..
Знам, че е кофти, и аз не обичам онлайн поръчки и доставки, но и това е вариант в краен случай.
stoy@n - специалист
Не е проблем да се поръча онлайн, но като става въпрос за нещо с което ще експериментирам, е по добре да го огледам. Дето се вика око да види ръка да пипне :wink:
stoy@n - специалист
Малко да обновя със снимки :)
"Насуках" диодите
Прикачен файл:
20150121_162804.jpg
И успях да затворя дисплея!
Прикачен файл:
20150121_164628.jpg
Че и светна :-D
Прикачен файл:
20150121_164613.jpg
Сега остана да му спретна и захранването от някое кьоше :-D