lov написа:Аз вярвам на това което виждат очите ми, а не на нещо което вие и двамата твърдите. И ми стана много интересно за колко време се пробива тоя резервоар от сярната киселина, че нещо ми се объркаха познанията по химия. Щото сярната киселина се транспортира именно в алуминиеви резервоари а не в нещо друго.Времето на престой на маслото в резервоара няма много общо с количеството дърва.Дизеловото масло съдържа в себе си съединеня с основен характер под формата на добавки(доколкото си спомням курса по масла),за неутрализация на образуваните впоследствие киселини.Вътре в резервоара на резачката постоянно се подмята филтър с тежест,който вероятно поостъргва повърхностния слой тук-там и дава възможност за нова реакция на метала....Не знам точно как става всичко това,но е факт.Едната Хуск 55,която имах се проби скоро след като я взех,беше втора употреба,карана с отработени масла,а същия номер направи и 365-цата на тогавашния горски.А колкото до количествата дърва-работеше се и целодневно понякога...
Та алуминия бере ядове от основите а не от киселините. А веднъж обработен с киселина могат да държат и основи. А що става така мога да ти обясня ама това е друга тема. Не се заяждам просто ми е интересно колко дърва ще нареже тая машина че да има време да и се пробие резервоара. Интересно как и картера на колата не се е пробил след като в него все такова масло се плацика.
Иначе и аз съм съгласен че не трябва да се ползват дизелови масла ама защото са по замърсени и с по голям вискозитет и трудно вървят през помпата. Аз лично карам със компресорно масло ама от винтови компресори но то ако то сложа две шишета на масата няма да познаеш кое е отработеното.
Добре ме оборихте, но понякога като засяда шината яко плюе маслото, а то - черно та гадно, абе нещо ми се насади в главата просто, мене да тровя-ок, ама жена, дете и т.н...
Имам бая да режа от тежкият първи сняг паднаха 2/3 от старите дървета, барабар с корените, надали ще давам още 9 лв. за литър, още повече, че като е рядко бая отива. Ако ползвам олио ще свърша ли резачката, то е най-евтино и екологично май.