Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vlax - майстор
ditronix написа:
Пифчо, BECKMAN-а е убиец! Такова куче рядко се среща! Имам го от 1988-а и още работя с него. С оригиналните си щеки е, същия такъв пожълтял, не се спира по цял ден!
+1
mendi - напреднал
Проблема с точността идва от прекалено големия обхват на уреда. Все едно с ролетка да искаш да премериш една десета от милиметъра, или на "златарска" везна да мериш торба цимент.
Има прецизни уреди с малък обхват, голяма разделителна способност и голям клас на точност но за задоволяване на едното любопитство не знам дали си струва.
dtmf - специалист
ditronix написа:
същия такъв пожълтял, не се спира по цял ден! !
И моите пожълтяха до един :?
http://s020.radikal.ru/i713/1410/64/d8635a940b30.jpg

Иначе чипа с еталонното напрежение не е нещо невъзможно, за около 10USD е , с точност към 0,01% VDC
pansim - майстор
Една добра колекция! :supz:
drastar - специалист
dtmf написа:
ditronix написа:
същия такъв пожълтял, не се спира по цял ден! !
И моите пожълтяха до един :?
http://s020.radikal.ru/i713/1410/64/d8635a940b30.jpg

Иначе чипа с еталонното напрежение не е нещо невъзможно, за около 10USD е , с точност към 0,01% VDC
Е ся, нал няя почнете да си ги мерите .....мулцетите :-D :-D
:partyman:
nikolovvd - майстор
thinkpad написа:
Не се ли калибрират в метрологията?
Не се калибрират. В метрологията се проверяват и ако удовлетворяват определен клас на точност получаваш една лепенка, която удостоверява, че си минал проверка.
Тя важи една година, съгласно закона.
Мога да ти посна утре след обяд една снимка.
soton - специалист
Имам уред,който се калибрира вътрешно с нормален елемент,така че мога да помогна на някой,дето много иска като му кажа каква е грешката на определен обхват и при определена температура,стига да не иска от мен много време.
lubomirlz - специалист
До десетина дни трябва да ми пристигне процесен калибратор Fluke 715 на който му дават точност от 0,01%. Ако не ти е спешно обади се да си ги провериш :)
lubomirlz - специалист
Колеги, калибратора ми пристигна. Ако някой колега от Пловдив желае да си провери мултицета безплатно, нека се обади, точноста по каталог я дават 0.01% + 2 цифри. Симулира 0-20V и 0-24мА.
Моля темата да не се превръща в мерене на пи...ки.
dtmf - специалист
lubomirlz написа:
калибратор Fluke 715
Ценна машинка, честито. Май много от моделите нямаха източник на напрежение, а само ток. А този има и двете.

Тема "Въпрос за мултицет-сверка на показанията." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: