• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
ПП Сега се сетих че може и синхронен изправител с МОСФЕТ-и да се направи.
За токове от 3-5А без радиатор!!!
Удобно ли е да постнеш някоя по-проста схема на такъв изправител. :)
thinkpad - майстор
Интересни са тия дребни диоди с по 10А ток. Нямам им голяма вяра и принципно искам да сложа от тези с метален корпус и шпилка на единият извод. Както и да е. Проблемът си го реших, мисля.
Изображение
gogo7777 - майстор
С това няма да има проблеми. Колкото и да е менте ега устиска 10-ина ампера за 15-ина минути.....толкова трябва за едно зарядно. Радиатора върши работата на греца :)
petkomz - специалист
Да, такива съм слагал няколко и колкото и да са менте - с тия трансформатори вършат работа (то трансформатора не може да ти изкара повече от 4А ток). Хубаво е и че няма нужда да ги изолираш от корпуса.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Интересни са тия дребни диоди с по 10А ток. Нямам им голяма вяра ...
За твое съжаление тези "дребните" диоди нямат нужда от твоята вяра за да си работят и да си покриват параметрите.
С тоя радиатор какво ще правиш? Някой електрожен?
Я си погледни зарядното за лаптопа - колко волта е и колко ампера.
После вземи да ни светнеш къде по дяволите са скрили тоя алуминиев топуз вътре. :lol:
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
За твое съжаление...
Захранването на лаптоп е от импулсен тип. Радиаторът е какъвто попадна у нас. 10А диод при 50градуса, ако изводите са 10мм от корпуса и товарът е от чисто активен характер. В реални условия не съм пробвал колко биха издържали.
gogo7777 - майстор
(то трансформатора не може да ти изкара повече от 4А ток).
Той трафа не дава, а пренася.....ток :lol: ....в пъти повече от номинала му. Та греца е слабото место в случая. При 10А продължителна работа, точно тоя траф би надживял сумати подобни грецове....убил е и селена даже :-D
thinkpad - майстор
gogo7777 написа:
Радиатора върши работата на греца
:?
п.п Това ще е окончателният вид. Напрежението е около 15V. Халумин да има...И термопаста сложена. :-D
Изображение
miroton - майстор
Вместо да пляскаш тая термопаста да беше обърнал радиатора.
hidrazin - майстор
miroton написа:
...да беше обърнал радиатора.
:-D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Тема "Струва ли автоматиката в Токоизправител АПС12/3.5 - 2А?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: