dadko написа:Много правилно ,колега. И се сърдят , дори ми искат обяснение, защо имам наглостта да им отказвам.fbr написа:Абе как така купувате инструмент, който евентуално ще Ви потрябва. Винаги ми е била трудна тая работа. Виж, като ми затрябва нещо, може повече да дам, но не се спирам. И затова тая дейност на Лидъл не ми допада особено.Това да се запасиш с инструменти, когато са на изгодна цена- не виждам нищо лошо. Предпочитам да имам инструмент, който да не ползвам и да си седи в гаража, но да знам, че в случай, че ми потрябва- имам и ще си свърша работа а няма да се налага да търся от някого. Всъщност- и не търся, както правят комшиите ми, а отивам и си купувам. Вече даже ми писна и да давам и почнах да ги отсвирвам. Но- това е друга тема...
Брат ми е типичен пример дори ми е разбивал и напъвал там където си ги съхранявам и проявявал агресия към мен. От ученик събирам инструменти отказвам на всеки. Докато някой събира и се лишава, други пафкат цигарки, дрешки, излизат и така. Щом аз мога и те могат да си ги позволя. Да не говорим за опасността от не правилна употреба,липса на знания за използването им, аграрщината върху инструментите и псоле да го позлваш на страх дали няма да изхвърчи нещо.