• 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
wankata7108 - специалист
mir4oto недей поставя на едно място пелети и въглища по калоричност там разликата е като трабант и мерцедес и двете са коли ама ...пелетите са трабанта .Моя миналогодишен разход на въглища за целия отоплителен сезон е 1,5 тона х300 лв .=450 лв и разпалки за около 50 лв.Този сезон не е приключил не мога да дам резултати още но до сега съм изгорил 750 кг.домбас .110 кв метра къща топля .
klintan - специалист
wankata7108 написа:
mir4oto недей поставя на едно място пелети и въглища по калоричност там разликата е като трабант и мерцедес и двете са коли ама ...пелетите са трабанта .Моя миналогодишен разход на въглища за целия отоплителен сезон е 1,5 тона х300 лв .=450 лв и разпалки за около 50 лв.Този сезон не е приключил не мога да дам резултати още но до сега съм изгорил 750 кг.домбас .110 кв метра къща топля .
Много добър разход колега.Би ли дал малко повече инфо с какъв котел си и къщата с изолация ли е,едноетажна ли е ,двуетажна ли е,кой етаж топлиш, сам ли си в нея или имаш комшии които топлят.
mir4oto - специалист
Изобщо не ги поставям на едно място, как ли го реши така - незнам. Цената на която купувам въглищата е съизмерима с тази на пелетите - около 360 лв. Просто правех сравнение за тези 50 лв колко гориво може да се купи.
wankata7108 - специалист
колега klintan топля самостоятелна къща вътрешна изолация гипскартон и минерална вата разхода който съм посочил бе за миналия сезон само с вътрешната изолация и от тази зима съм и с външна студопор 6 см и мазилка отгоре на 2 етажа е първия е в земята на половина .Дограмите са дървени със стъклопакет .Изгледа с повечето прозорци на къщата е изток -югозапад
wankata7108 - специалист
извинявай klintan пропуснах да дам данни за котела 35 киловата на въглища турски чугунен солитеч с термоклапа топля и бойлер 140 лт .
plamenmaistora - специалист
Абе имоя е демрад солитеч ама на вьглища беше жива срьб.

сега сьм пелети и направо се родих.
wankata7108 - специалист
plamenmaistora колко киловата беше чугунения котел или колко секции и сега колко киловата ти е пелетния
Котела е 24 кв. 4 секции,вьншен кумин 250мм отвор но на дьрва и вьглища не бях доволен. сега е сьщия котел но на пелети е много по различно.Пелетна горелка направи си сам пелети от сльнчоглед, гасисе само за почистване.
wankata7108 - специалист
и каква е горелката дай повече инфо самоделка но гравитачна или с механично подаване сподели ако не е проблем сподели и начина на работа и разход за сезона
ГОРЕЛКАТА е тип фероли обаче в умален размер 110мм пелети от сльнчоглед,есента заредих 2600 кг и до момента имам
500 кг.
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: