• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamenogn - специалист
fbr написа:
Сега, като помислих, без да се развие холендъра на помпата няма да стане, ще се наложи изпразване.
Не е толкова драма, лесно се пълни с алуминиевите радиатори, че събират малко вода ;)
geniya - специалист
Ако някой може да ми обясни тези кранове преди и след РС за какво са, браво ще му кажа :-D Според мен най-добре е да се смени със затворен РС на мястото на стария.Може както е така от другата страна на стената, или да се завърти тетката да се пусне надолу зад камината, може и вдясно от кюнците.Поне може да се използват крановете и няма да се този системата, само да се пусне докато се изпрани съществуващия РС.Така с нов РС по налягане трябва да изчезнат всички дертове, а и е най-лесно.

РС около 40-45лв
ТРУД около 20макс.
plamenogn - специалист
geniya написа:
Ако някой може да ми обясни тези кранове преди и след РС за какво са, браво ще му кажа :-D Според мен най-добре е да се смени със затворен РС на мястото на стария.Може както е така от другата страна на стената, или да се завърти тетката да се пусне надолу зад камината, може и вдясно от кюнците.Поне може да се използват крановете и няма да се този системата, само да се пусне докато се изпрани съществуващия РС.Така с нов РС по налягане трябва да изчезнат всички дертове, а и е най-лесно.

РС около 40-45лв
ТРУД около 20макс.
Т.е. със смяна на РС ще си решим проблема? Питам, защото в някои от мненията се търсеше причина именно в затворена система.. Ти правиш ли такива интервенции? :)
geniya - специалист
ДА, защото когато на другия ден ти спадне налягането в системата ще разбереш че имаш теч. :supz: Ако не спада налягането в системата всичко ще е наред и няма да има въздух, но с новия РС трябва да имаш възможност да доливаш системата с кран от водната инсталация.
И аз съм далече от теб, търси някой от София.
fbr - майстор
И със затворен съд е елегантно решение, без да се разбутва системата. Крановете са противопоказни за РС, и затова предложих да им се махнат врътките.
bigdragon - майстор
Когато давате съвети, бъдете внимателни.
При затворена система задължително и баланс!!!
Иначе :xplode: :xplode: :xplode:

Принципно положение:
При отворена система, никакви кранове между котела и РС!
При затворена система, никакви кранове между котела и баланса!
и те така....
krasi92 - майстор
Леко по леко отиваме към 8 серия/страница/на серияла.Източи водата махни термометъра и на негово място един обезвъздушител .Напълни бавно системата и обезвъздуши на всякъде.Пусни помпата да развърти водата за 5 минути.Повтори гимнастиката няколко пъти докато се увериш че няма въздух.Пусни помпата и запали камината .До 2 или 3 дни проблема би трябвало да изчезне.Преди пускане на помпата задължително се затварят обезвъздушителите.За да е сигурно че няма от къде да поема въздух при обезвъздушаване пусни леко допъването така че разширителният съд да е винаги е пълен с вода.
plamenogn - специалист
geniya написа:
ДА, защото когато на другия ден ти спадне налягането в системата ще разбереш че имаш теч. :supz: Ако не спада налягането в системата всичко ще е наред и няма да има въздух, но с новия РС трябва да имаш възможност да доливаш системата с кран от водната инсталация.
И аз съм далече от теб, търси някой от София.
И сега имам кран за доливане през разширителя. С тези затворени РС не е ли опасно? :/
Никой ли няма от София тук? :|
plamenogn - специалист
bigdragon написа:
Когато давате съвети, бъдете внимателни.
При затворена система задължително и баланс!!!
Иначе :xplode: :xplode: :xplode:

Принципно положение:
При отворена система, никакви кранове между котела и РС!
При затворена система, никакви кранове между котела и баланса!
и те така....
Аз се извинявам на всички, но не знам как да цитирам няколко човека в един отговор и да пиша с един пост.. :?

И мен си ме е страх от затворени системи под налагяне.. какъв е този баланс?
Накрая съвсем ще се объркам, препоръчайте майстор от София, който не дере кожи и ще свърши работа :/ Ако оправи нещата ще му намирам работа, умея да препоръчвам, а имам и много приятели. :roll:
plamenogn - специалист
krasi92 написа:
Леко по леко отиваме към 8 серия/страница/на серияла.Източи водата махни термометъра и на негово място един обезвъздушител .Напълни бавно системата и обезвъздуши на всякъде.Пусни помпата да развърти водата за 5 минути.Повтори гимнастиката няколко пъти докато се увериш че няма въздух.Пусни помпата и запали камината .До 2 или 3 дни проблема би трябвало да изчезне.Преди пускане на помпата задължително се затварят обезвъздушителите.За да е сигурно че няма от къде да поема въздух при обезвъздушаване пусни леко допъването така че разширителният съд да е винаги е пълен с вода.
Ще има ли термометър на обезвъздушителя? Или те си вървят комплект? Източва ли се системата или само малко, колкото до там да няма вода? После през крана и РС ще е ОК ли да допълня или ще набия яко въздух? След първото пускане на помпата за 5 минути - после спирам за да обезвъдуша пак, така ли?
Обезвъздушителите ми са ръчни и винаги ги попритягам (без да прекалявам). Този, който ще се сложи на камината автоматичен ли да е?
Преди да обезвъздуша - винаги гледам нивото на водата в РС и доливам ако падне. Даже пълня малко над половината и тогава минавам през радиаторите с ключето и чашата, за да ако съм вкарал въздух оттам да го изкарам после и като приключа - нивото си е на половина.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Въздух в радиаторите, който не излиза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: