Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gechev - специалист
Имаше един стар лаф от времето на Соца: "Отракал се като на стар кенеф вратата". Врати, врати.........
pachosz - специалист
Винаги съм съветвал хората вместо да инвестират маса пари в здрава и неразбиваема врата, да си вземат не толкова скъпа врата и за останалите парички локална аларма. Имам достатъчно голям опит с крадци от всякакъв род, и наистина и най-сигурната врата не е толкова надеждна, колкото крадеца като чуе пиукането на клавиатурата, че иска код и на мига изчезва, най-малко защото не знае като писне сирената, дали няма да дойдат и да му натрошат кокалите. Не е нужно да е СОТ (СОД), а достатъчно надеждна локална аларма със съответните сирени на правилните места. Така оставаме с разбитата врата, но ни се спестява ужаса от гледката на цяла преобърната с главата надолу къща и покъщнина.
Не зная сега цените, но не вярвам за цялата къща всичките необходими части да са за повече от 300 лв. Още толкова или малко повече за вратата и пак стават 600-700 лв, но сигурността тогава е в пъти повече.
Иначе вратата разбира се е добре за да има уют, да си е добре топло, звуко и не знам още какво изолирана, красива.
Ако за момента имаме супер надеждни патрон и брава, то е въпрос на месец-два крадците да им намерят цаката.
Та така... Със здраве :)
Christo - майстор
Може би не съм бил достатъчно ясен в началото на темата, но аз я започнах от зор. Трябваше ми информация, към кой производител да се насоча, какви изисквания да имам, модели брави, патрони, обков, уплътнения, впечатления от доставчици, от какво сме доволни, от какво не сме ит.н. Мисля си, че тази информация щеше да е полезна не само на мен. В отговорите разбрах, че мога сам да си направя вратата. Със същия успех бих могъл да си направя пералня, телевизор и какво ли не. Другата половина ме съветва да не си правя врата, защото бандюгите така и така ще я разбият. Благодаря на всички отзовали се но не това бяха моите очаквания. На Гечев благодаря специално за дълбоко смисления отговор. Поздрави и нищо лично.....
sensi - специалист
Към спорещите колеги, коя врата колко може да издържи срещу крадци.
https://www.youtube.com/watch?v=ET9SNXpeORY
VLADO66 - майстор
sensi написа:
Към спорещите колеги, коя врата колко може да издържи срещу крадци.
https://www.youtube.com/watch?v=ET9SNXpeORY
Е крадците ако лумкат така ще извикат всички барабар с Б.Б.
roland - специалист
Аз смятам да си сложа красива пвц входна врата. Има усилени, с хубави брави и са по 7-800 лева. Имат си и пропускливо прозорче на тях, да влиза светлина. СОТ с голяма сирена е задължителен. Тежки метални врати на селска къща с двор според мен никак не върви. Металните са за апартаменти по етажите.
forski - специалист
Кaто слагахме нашия СОТ на село, също ми предложиха сирена но отказах.
До сега два пъти ми е давало грешка, и алармата се е активирала без да има взлом, единия път бяхме на работа, втория извън града, ако имахме сирена щеше да вие с часове преди да успеем да я спрем :lol:
Освен това като спре тока за по-продължителен период от време както се случва няколко пъти тази зима и батерията в кутията се изтощи, отново дава сигнал за тревога!
Помислете пак за сирената...
По-добре си направете пълна имуществена застраховка, отколкото да се барикадирате зад скъпи врати и метални решетки :)
nikolovvd - майстор
roland написа:
Тежки метални врати на селска къща с двор според мен никак не върви.
И привлича крадците като магнит! :roll:
Освен това само глупавите минават през вратите и прозорците.
VLADO66 - майстор
nikolovvd написа:
roland написа:
Тежки метални врати на селска къща с двор според мен никак не върви.
И привлича крадците като магнит! :roll:
Освен това само глупавите минават през вратите и прозорците.
Ъъъъъ,умните през стените ли минават :?
nikolovvd - майстор
През покрива.
Просто, лесно и безшумно. Разместваш няколко керемиди и си вътре.
Като си готов за изнасяне, отваряш някой по-скрит прозорец и от там се изнасяш със "стоката".

Тема "Входна врата на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: