Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
БатБоби -какво излезе :?.
batboby - напреднал
filmatoplo написа:
БатБоби -какво излезе :?.
Чакам
filmatoplo - майстор
Да дойдат майсторите, или да открият повредата, дано да е нещо леко.
ediv - специалист
alex_serviz написа:
milo65 написа:
Забелязвам, че постоянно се набира нагар в края на тръбата на малкия шнек, който през ден-два се налага да обстъргвам с ножче...
Аз го чистя веднъж на седмица, когато спра горелката за почистване на котела. Тогава почиствам и огнището отстрани и отдолу. Отдавам го на слънчогледовите пелети, които използвам.
Със сигурност е от пелетите, аз чистя отвора и горивната камера веднъж на месец, при мен става трудно - свалям цялата горелка която е на 4 шпилки неподвижно захваната, нагара е около 3-4мм- само на огнището, за това гледам да са добри пелетите.
batboby - напреднал
Горелката отново работи. Майстора е сменил малкия шнек и мотор-редуктора. Ще я наблюдавам следващите няколко дни да видим как ще се държи. Дано сагата да е приключила.
filmatoplo - майстор
По принцип казаха ли нещо, пружината ли се е изкривила, изгорял ли е мотора на малкия шнек, :?.
batboby - напреднал
filmatoplo написа:
По принцип казаха ли нещо, пружината ли се е изкривила, изгорял ли е мотора на малкия шнек, :?.
Мотора работи, по-скоро се съмняват за проблем в редуктора, пружината не е крива.
Едно питане - купих скоро дъбови пелети за проба, от високия ценови клас, нямат нагодия падат цели пелети в пепелника на въглен, не стават на прах. Пробвах всички възможни варианти за настройка и неще. Попадалили сте на такива?
plamenmaistora - специалист
BB alarm май беше за обратно горене .
filmatoplo - майстор
Когато не горят бързо пелетите увеличи мало цикъла и вентилатора, за да може да изгарат в камерата. Относно нагара или горене назад, ако влиза често в суспенд -задайте вентилатор 2%за суспенда, или задавайте по малка мощност на степен 1така няма да влиза в с-д.
milo65 - специалист
.."задайте вентилатор 2%за суспенд"..

Вентилаторът не върти въобще нито при 2, нито при 5%- при мен, питах и производителя и той потвърди! Как така при вас работи?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: