Нека намерим най-тънките цени.
preslav - майстор
silent написа:
thinkpad написа:
silent написа:
и богат и ненормален..... :lol:
Що? Лампата не е китайче, а е унгарска, не е с обикновените диоди, дето не били светели.
майтап бе...кофтито на скъпите работи е че като се повредят много боли...докато към евинджоса нямаш кой знае какви очаквания...
Карай тогава на крушки с нажежаема жичка - 0.50 до 1.00 лв. има ги навсякъде и в интерес на истината светят по-добре!
silent - майстор
Всичко е въпрос на сметки... даже и зад любовта е скрита една сметка ... :wink: ...при това най-голямата...
preslav - майстор
silent написа:
Всичко е въпрос на сметки... даже и зад любовта е скрита една сметка ... :wink: ...при това най-голямата...
Сега като те чета направих една аналогия между сметка и смета - да сметем нещо под миндера. Живейте си живота бе хора и не се занимавайте със сметки, не замитайте удоволствието там където никога няма да го намерите!!! То не бяха енергоспестяващи крушки, то не бяха дърва и въглища, то не бяха пелети и пелетни горелки, икономии от ток, икономии от вода (един път миеш отпред, един път отзад), икономиии от храна, било на промоция и т.н. иначе не сваляме гъзовете си от трошките втора употреба, дрехите и те втора употреба, а бе беден човек жив гявол - любовта и тя е втора употреба!
Chefo77 - майстор
preslav написа:
...Защо говоря така ли - имам една ламБа 3 вата - може да ти освети само клавиатурата на компа, имамм една от 5 вата и става за кенефа, ама в коридора беше мрачно, имам и една от 7 вата - в коридора е добре, но за стаята е слаба, следващата ще е 10-12 вата на подобна цена като твоята, ама нали сме все тарикати искаме нещо за 2 лв. да върши работата на онова от 20!
Не знам какво си си взел 3 вата, но крушката, която светнаха, за да покажат как светят, така ме заслепи, че сигурно 10 секунди не знаех къде се намирам. А просто я гледах - не беше насочена към мен. А 8х3 вата правят в стаята ден - факт.
Но 7 вата определено е слаба за нормална стая!
И за това, че "кефа цена няма" си мнооого прав!
Тинки, честито! Не го очаквах от теб, честно!
profesionalist_wood - майстор
thinkpad написа:
preslav написа:
Отделен е въпросът, че тези 18 лв. никога няма да ги избиеш от икономия на енергия, ама като се замислиш преди време малолитражките бяха на мода, а сега се карат джипове и коли по 2 кубика...
Парадоксалното е, че колите по 2000кубика не харчат много повече от малолитражките. Със старата ми малолитражка минавах за 10лв - 60км. С новата кола - 2000кубика пак минавам 60км за долу-горе същите пари. А от икономия не знам дали ще ги избия парите, уж харчи лампата 10 пъти по-малко.
Да не е V двигател? Е,за харченето на горивото зависи от впръскването на дюзите....
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
... А 8х3 вата правят в стаята ден - факт.
Аз имам само един извод за осветително тяло във всяко помещение. И не харесвам лунички и т.н, целият таван да ми е накацан с лампи.
А какво не си очаквал по-точно?
preslav написа:
...Живейте си живота бе хора и не се занимавайте със сметки...
Как? Когато не си от богатите... Кажи?
profesionalist_wood написа:
Да не е V двигател? Е,за харченето на горивото зависи от впръскването на дюзите....
Нямам си на идея. Двигател като двигател. Бръмчи, върви. Това е. :lol:
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Chefo77 написа:
... А 8х3 вата правят в стаята ден - факт.
Аз имам само един извод за осветително тяло във всяко помещение. И не харесвам лунички и т.н, целият таван да ми е накацан с лампи.
А какво не си очаквал по-точно?
Ами не съм очаквал пинтия като теб да даде толкова пари за една крушка. Но е похвално, очовечваш се. Разбираш какво е инвестиция :wink:
В кръга на шегата, разбира се. Просто винаги си гледал да минеш тънко, да спасиш нещо и в един момент - прас - надника за крушка. :?
kr1100 - майстор
profesionalist_wood написа:
Не е - 4 едновременно пикаещи дюзи .Градско под13л не пада /нищо ,че Тинки не си признава :mrgreen: / Което означва ,че прехваления ФордО е бил много лаком. Ако не я кара - въобще не гори -само по 0,8-1л на час от припалвания. :mrgreen:
thinkpad - майстор
kr1100 написа:
Градско под13л не пада /нищо ,че Тинки не си признава
Не е 13. Бензин не знам колко, газ около 10.5литра комбинирано, като понякога се съблазнявам да настъпя и то си гълта. Форда го смятах 7/100 бензин и ми оставаше малко в резервоара. 11газ са по-евтино отколкото 7 бензин.
Chefo77 написа:
Ами не съм очаквал пинтия като теб да даде толкова пари за една крушка...?
Не съм пинтия, просто си правя сметката. Много добре знам каква част от надника съм си дал за крушка. За сметка на това в момента имам 1 крушка. Защото да сменя всичките може и да ми излезе сериозна част от месечните доходи. Но като я купувам, предпочитам да я купя хубава.

Тема "LED лампи за 4 лева" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: