• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за този вид строителство.
Фитилчо - майстор
Пусна рекламката и изчезна .....

Дай цена бре, преди 20 дена те питах :shock:
Christo - майстор
То пък една реклама..... И реклама да пуснеш, акъл трябва. Ако трябва да сме точни, и много други в този форум се рекламират без пари, но го правят някак по-интелигентно и поне с мъничко полза за нас несведущите :?
Фитилчо - майстор
Ице, този 20 дена не може да ми отговори каква им е цената , а аз наистина съм заинтересован ...
Ако цената е близка до нормалните, защо да не си купя... най малкото ще тропат по малко и няма да правят такъв конденз :?
Вадим Владимиров - специалист
Не всичко що лети се яде. :) Помисли за прозорците как ще ги обикаляш с тези керемиди :wink:
Чираче - майстор
Според мен непознаването на даден вид материя от която и област да е тя, не означава, че непременно е по-лоша. В това число и въпросния вид строителство. Много конструктори не познават и не признават иновацията на съвременното строителство. Майсторите пък тотално отричат това. Въпрос на гледна точка.

А нещата са много елементарни. Не разбирам ЗАЩО трябва да се строят традиционните железобетонни сгради и такива със стени от тухли, които след това трябва да се топлоизолират, измазват, шпакловат, и всякакъв вид завършващи действия? Вместо това една лека метална конструкция с термопанели, достатъчна топлоизолация и вътрешна завършваща обшивка решава всички въпроси.

Основния коз на критикуващите такъв вид строителство е визията. Виждам много железобетонни и тухлени "читалища" с двор няколкостотин кв. м., заградени с 3 метрови плътни огради. Зад тия дувари по няколко големи песа. Това ли е критерия за щастие?

И, за да е ясно, нямам интереси в тоя вид строителство, не съм бизнесмен, не съм конструктор, не съм и майстор в строителството, не правя и реклама. Просто разсъждавам за ефективността на различните видове строителство. За мен са лесно изпълними, сравнително евтини, практични, функционални, и т.н. И, ако се добави и една фасадна мазилка, никой няма да познае как е строена къщата. Въпрос на прогресивно мислене :?
Christo - майстор
Да ти кажа, виждал съм много производствени халета направени с такива панели. Главното предимство, според мен е бързината на строителството и от там ползата за собственика. Относно естетиката....под въпрос. Ако правим къща с разчупена архитектура, то ще режем, ще хвърляме, пък винкелчета, лайстни ит.н. И ще се загуби главното предимство. Сега, ако са някакви германци, да са обмислили всичко, да има N на брой всякакви детайлчета, така че всичко при монтажа да върви като по вода, може. И на мен ми беше интересно, но човекът мина като комета и изчезна.
Вадим Владимиров - специалист
Ами обадете му се. Още на първия пост човека си каза всичко, дори в подписа му са оставени координатите.
Чираче - майстор
Умните и практични хора ще го направят.
VLADO66 - майстор
Не отричам такъв тип строителство,даже донякъде съм и фен,но това изисква определен тип архитектура и излизане от традиционните нагласи на къщичка с четири стени и двускатно покривче отгоре.Освен това различните системи могат да се комбинират-монолитно/определени стени или шайби/,термопанели и многослоюни с HPL облицовка.
Чираче - майстор
VLADO66,
Ще се съгласиш ли, че нещата са комплицирани?
Изхождам от следните принципи:
1. Предназначението на къщата/дома/ - Моя дом е моята крепост. Валидно е за всички къщи.
2. Функционална ли е къщата ми - комфорт, удобства, отопление, вентилация, етажност, и т.н. Според личните виждания на собствениците.
3. Визия - за мен не е от голямо значение, съобразно с т.2 - Според личните виждания на собствениците
4. Сигурност - въпрос на гледна точка. Нищо не е сигурно.
5. Устойчивост на природни бедствия/вятър, буря, торнадо, земетресение, и т.н./ - няма алтернатива.
6. Бързина на строителство - няма алтернатива.
7. Инвестиции - няма алтернатива.
8. Не е нужно повече
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "къща с метална конструкция и термопанели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: