Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stilian20 - специалист
milo65 написа:
.."задайте вентилатор 2%за суспенд"..

Вентилаторът не върти въобще нито при 2, нито при 5%- при мен, питах и производителя и той потвърди! Как така при вас работи?
на две горелки съм пробвал, започва да работи след 8-10%
stilian20 - специалист
Някой пробвал ли е колко негорима е "негоримата тръба от фламекс "
защото при мен явно са я спестили :lol:
milo65 - специалист
Това казвам и аз, на 2 и 5% не работи, на 10%- да.
geniya - специалист
stilian20 написа:
Някой пробвал ли е колко негорима е "негоримата тръба от фламекс "
защото при мен явно са я спестили :lol:
При мен гори като луда, запалена със запалката естествено.Пушека е черен.Да не би да я дават като трудно горима, а не негорима?
milo65 написа:
.."задайте вентилатор 2%за суспенд"..

Вентилаторът не върти въобще нито при 2, нито при 5%- при мен, питах и производителя и той потвърди! Как така при вас работи?
На мойта ми се чува че върти май, ама знам ли :? Не съм пробвал, но съм го направил на 8%, мисля че върти.
stilian20 - специалист
от саита на Грейко: 8.Негорима гъвкава тръба – фламекс

според мен трябва да е негорима, че ако по някаква случаиност върне оган ....................
alex_serviz - специалист
Със сигурност не е обикновена от железарията. Питал съм лично за себе си дали да си сложа обикновена - Отговора беше: По-добре недей! Че е негорима - негорима е, но пък от друга страна: Колко да е негорима? При нея мисля задачата не е да издържи на директен пламък ( Примерно от запалката ), а ако по някаква причина върне топли/горещи газове от горелката да не се стопи/запали. Това последното не виждам как може да се случи. За разлика от някои други горелки, където постоянно връща горещи газове и искри от горелката през гъвкавата тръба, та чак започва да излиза пушек от пелетите в бункера. Миналата зима бях с такава...
stilian20 - специалист
alex_serviz написа:
Със сигурност не е обикновена от железарията. Питал съм лично за себе си дали да си сложа обикновена - Отговора беше: По-добре недей! Че е негорима - негорима е, но пък от друга страна: Колко да е негорима? При нея мисля задачата не е да издържи на директен пламък ( Примерно от запалката ), а ако по някаква причина върне топли/горещи газове от горелката да не се стопи/запали. Това последното не виждам как може да се случи. За разлика от някои други горелки, където постоянно връща горещи газове и искри от горелката през гъвкавата тръба, та чак започва да излиза пушек от пелетите в бункера. Миналата зима бях с такава...

Ами ако и се наложи да идържа на пламък? какво се случва тогава.

:feuer:
geniya - специалист
Пак се повтарям, че вероятно е трудногорима и огъня няма да е бурен и сам ще затихне.По-добре да не и изпробваме качествата в реални условия :-D
n.ganev - майстор
batbobi, колко милиметра са пелетите? Тези дни се наложи да разглобя една гореелка - затегнал малък шнек с 8 милиметрови и доста твърди. Относно вентилаторите при мен си въртят и при2 и при 20 процента - интересно, а версиите са и V3 и V3M :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Гъвкавият маркуч на шнека се явява последна защита против подпалване на самия шнек, ако случайно тръгне обратен огън. Изискванията към материала са да се разкапе и да се наруши връзката между горелката и шнека, ако е пълен с пелети те да се разпаднат и пръснат, а не да се подпалят. Освен това отделяните газове да са нетоксични. Имам клиенти с подпалена горелка преди години и тази последна защита си свърши работата. После поръчахме нов маркуч, но докато пристигне горелката трябваше да работи, защото беше голям студ. Тогава приспособих гъвкав маркуч от алуминиев въздуховод ф60 - пасна идеално, но трябва да се ползва много внимателно и за кратко време, тъй като в такъв случай отпада защитната му роля все едно да сложиш гвоздей на мястото на бушона :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: