• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Galiaa - специалист
Тони, какви са цените в Franke?

Колко плати за изброените по-горе неща?
Galiaa - специалист
Galiaa написа:
Тони, какви са цените в Franke?

Колко плати за изброените по-горе неща?

:wallbash: намерих всичко в сайта им
Антония - специалист
Майка ми има точно същата мивка Zodiaco (едно голямо и едно малко корито, без отцедник) и две години вече не е мръднала. Мои познати си взеха Тека, надраска се. Приятелка е с Blanco, и тя се надраска. Затова взех Франке, въпреки че са по-скъпи. Батерията я избирах по заобленост -- нали всичко в кухнята е ъгловато, реших с нея (и евентуално с осветителните тела) да вкарам малко криви :) А боклукомелачката и абсорбаторът ги купих импулсивно. Беше ми писнало да обикалям по магазините без да харесам нищо, та като почнах във Франкето... и не се спрях :)
крум - специалист
Антония написа:
Майка ми има точно същата мивка Zodiaco (едно голямо и едно малко корито, без отцедник) и две години вече не е мръднала. Мои познати си взеха Тека, надраска се. Приятелка е с Blanco, и тя се надраска.
Ех значи, това що не го написа преди 2 седмици?
И аз се чудех каква мивка да вземам. То едните не ставали, другите били кофти и накрая (се) минахме с Тека.
Здраве да е, ще я сменяме, като се надраска.

Като гледам и цената на аналогичния модел на Франке е с 2 лв. по-висока от Тека...
Антония - специалист
Понеже познавам само една кухня с Тека -- въобще не ми е представителна извадката :) Може да е било случайно надраскването, все пак става дума за семейство с две тийнейджърки, дето не са от най-внимателните.
Антония - специалист
Кажете къде мога да купя или кой може да ми направи шкафове за баня. Искам нещо максимално просто: конзолен шкаф за мивка (дължина 60-70-80 см, дълбочина 40-50 см, височина 50-60 см, с две чекмеджета), шкаф-огледало (дебело 15-на см) и евентуално някаква колона. Цветът е сребрист бряст (знам, че се прецаках с този ужасно красив, но твърде-твърде непопулярен фурнир на вратата) или евентуално светъл дъб (който е малко по-жълтеникав, ама ще го преглътна). Мивката ще се постави върху шкафа, не е за вграждане.

Откапаха ми краката вече от обикаляне -- намерих няколко подобни варианта, но или доставката беше 45-80 дни, или обясняваха колко много работа имат и приемали поръчки за 25 май :( Не може да няма нещо готово някъде, нали? Или пък някой да вземе и да ги скове пустите няколко дъски в рамките на 1-2-3 седмици, мамка му, все пак говорим за най-най-елементарната конструкция.
Антония - специалист
Опа. Първо се обади майсторът да каже, че вече е шпакловал половината апартамент. Минута след това ме известиха, че кухненското обзавеждане е готово ПЕТ ДНИ преди срока по договор! За първи път ми се случва някой да изпълни поръчка по-рано от предвиденото.

Бтв да попитам... Имаме един климатик Самсунг EH09ZA60, 9000 BTU, купуван 2002 година. Работи си идеално, никакви оплаквания нямам от него. Само дето в новото жилище си имаме Fujitsu и Самсунга се оказва яко излишен. Дали мога да го продам според вас, търсят ли се втора ръка климатици? И колко бих могла да взема от него? Навремето беше 1100 лева, ама ми се струва, че бая паднаха цените за последните 5 години, та май сумата би била адски дребна...
Лъчезар - специалист
Точно същите мебели за баня търсих сума време/колона-висяща с размер 1100/250/130 и шкаф огледало 580/580/130/.
Ами затворих очи и ги поръчах от бяла пластмаса дебела около 12мм. Нямам си и идея защо е толкова скъпа тая пластмаса, но преглътнах общо 540лв.
Сигурно дълго време ще съжалявам, защо не си ги направих от мдф/имам и познат автобояджия/, но както я карам щях да отлепя петилетка :-D
Антония - специалист
В понеделник ще ходя до магазина на Висота -- и те правят мебели по поръчка. Ако ми кажат, че ще ги направят след 2 месеца... ще купя първите шкафове, които видя. Днес видях абсолютно най-най-идеалния вариант, точно както си го представям, че трябва да е. Срещу някакви 3 бона. Фак.

Иначе успях да купя латекс, Levis, ярко жълт за кухнята ииии... нещо ужасно неопределено за хола :-D Три от стените ще са светли (смес от бежово, розово и сиво), четвъртата е два тона по-тъмна (вкарва и нюанс патладжанено). Прилича на това:

Изображение

... но не съвсем. Като боядисат ще снимам и ще покажа.

Бтв консултантът беше много свестен младеж, посъветва ме да изляза на открито и там да огледам каталозите, че под луминисцентна светлина цветовете (особено жълтото) се изкривявали много. И наистина. Добре, че направих така, бях харесала един според мен минзухарен латекс, а като го видях на естествена светлина се оказа, че е охра.

Сега остава да купя паркета... голяма дилема: да инвестирам ли в дърво или да се придържам към първоначалния вариант с ламината. В момента сме с гранитогрес в коридорите и банята, ламинат в кухнята и класически паркет по стаите. И от всичко най-доволна съм от ламината. Не скърца, не мърда, лесно се поддържа, прилично изглежда, хубаво ми е да ходя по него боса, ОК си е отвсякъде. Плочките са много зле именно откъм ходене бос по тях, затова и ги недолюбвам. А паркетът е перфектен на допир и външен вид, ужасен на звук. Как скърцааа! А го пререждахме, лепихме, циклихме, лакирахме еннайсе пъти преди по-малко от 2 години. Та притеснението ми е именно това: ще вземем да похарчим малко състояние за масив и след няколко месеца ще почнем да отбелязваме на кои точки може да се стъпва без комшите да ни чуват и кои трябва непременно да се избягват, освен ако нямаме нещо да си връщаме. Уф, не знам.

Гледам сега оферти по мрежата -- разпродажба на доста симпатичен трислоен дъбов паркет, който се реди без лепене, срещу 55 лв/м2. Как изкушава!
prascho - майстор
Абе на мен от преди 2 години на изложение Стройко ми е влезнал в акъла бамбуковия паркет :). Гледам, че е около 50 лв/м2. В Практикер го има и за 44, но Практикер не е мястото за пазаруване. По-скоро големите магазини ги приемам като изложение на фирми:). До голяма степен скърцането се определя от основата на пода и от качеството на материала. Тъй като са пресовани продуктите по-опасно ми се вижда да се получат подобни неприятни ефекти от попадане на влага. Ти направи сух под та ако не го заливаш отгоре покритието не трябва да имаш проблеми.

Сложи си корк 3мм. CASA го препоръчва като безвреден, екологично чист, отличен топлоизолационен продукт :-D . /една от дискусите в Саниране/.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: