• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
FM STEREO - специалист
Никой не е казал че си тъп,всеки се опитва да помогне с каквото може,ако съм те засегнал извинявай,просто споделих как стоят нещата с електромерите при ЧЕЗ,предполагам че и при другите две ЕРП-та е така.Поздрави.
gogyto - специалист
Електромера е нов, сложен преди 45 дни ли?
thinkpad - майстор
gogyto написа:
Да, сложен е преди 45дни. Не знам дали е "нов" Имах индукционен с шайба. Сменен е с електронен. Нямам протокол, не ми е даден, старият електромер не ми е върнат. Отрязали са старият от жиците и са шибнали новият. Това е.
hidrazin - майстор
Че защо да ти връщат стария електромер? Той не е твой. Сега просто подменят стария техен електромер с нов техен електромер.
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Че защо да ти връщат стария електромер?
Навремето ги връщаха. Някой тук пита. Аз уточнявам.
hidrazin - майстор
Това беше навремето. Тогава когато сменяха най-старите електромери.
Тези дето не бяха сменявани никога и бяха "наследени" от ЕРП-тата. И аз имам някъде два такива.
Ама те си бяха от тошово време и никога не бяха сменяни. Сега вече само си подменят техните електромери.
Пък това че нямаш протокол - не им е проблем. Не винаги собственика си е в къщи.
Примерно ЧЕЗ при смяната прави снимки а протокола го разписват двама случайни.
Освен това пускат обява по медиите или разлепят бележки кога ще е смяната.
Нали се сещаш че ако е обявено в някоя медия и на сайта им, то ти се считаш по закон за уведомен?
А пък EVN ги пази седем дена. В този срок може да отидеш и да си свериш показанията.
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Нали се сещаш че ако е обявено в някоя медия и на сайта им, то ти се считаш по закон за уведомен?
Не, нямаше бележки с фиксирана дата кога ще е смяната, за да съм там. Понеже не ми харесват показанията на електромера, искам да дублирам измервателният уред с втори такъв. За да съм наясно за какво иде реч.
valentino76bs - майстор
hidrazin написа:
И аз имам някъде два такива.
Ах ми ти си бил човека значи,....ако имаш два електромера дай единия на брат си :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не ми е даден протокол! Не ми е върнат старият електромер! Нямаше ме, когато го сменяха.

Ако е така, Те са в голям разкрач.
Не ме ли прочете по-горе. Поисках замерване, платих си го, нямаше грешка в ел-мера, поисках да го сменят и разходът ми си влезе в норма. Замерваниата ги правят в ДП Метрология и Стандартизация.
Казаха ти всички тук и аз също, че всякак си надупен, щом те кефи да крещиш, крещи
Каквото мога, правя. Готвим на газ, топлим на дърва.... да ги ***!
thinkpad написа:
gogyto написа:
Да, сложен е преди 45дни. Не знам дали е "нов" Имах индукционен с шайба. Сменен е с електронен. Нямам протокол, не ми е даден, старият електромер не ми е върнат. Отрязали са старият от жиците и са шибнали новият. Това е.
Здравей.
Честита Нова 2016 година, желая здраве и късмет и повече щастливи моменти.
Сега на въпроса-сподели до къде стигна с това приключение, че и мен ме чака. От една година как ми смениха електромера и не падам под консумация на 600кВч месечно което за мен е много. Не се отоплявам на ток, само бойлер Теси билайт 80л 3кВч като не е включен постоянно. Другото е като за всяко нормално домаконство. Чудя се от къде да я подкарам-контролен елмер или първо през проверка на сегашния. Имам подозрения, че уредите които са вързни на "твърда връзка", независимо дали се ползват или не, имат вина за това потребление. Имам монтиран проточен бойлер, който е 6кВч, но не се ползва-водата през него е спяна, но е с твърда връзка, по същия начин имам климатик. Фурната и котлоните са с твърда връзка, но те се ползват-марката е Еуролукс, енергиен клас А, моделите са от 2008, по 1 кВч по книжка. Прахосмукачка, ютия, рутер, телевизор, гсми, хладилник, микровълнова, съдомиялна и лана за вода и лаптоп и т.н нормално ползване. Смятам разни варианти и докарвам не повече от 450 кВч не мисля че трябва да консумирам. Благодаря.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Контролен електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: