• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
forski - специалист
Колеги, млади миналогодишни фиданки може ли да се варосват?
Рано ли е още за рязане и оформяне на корона, че много шантаво време, една седмица пролет, една седмица зима?
Stefan_62 - майстор
forski написа:
Рано ли е още за рязане и оформяне на корона, че много шантаво време, една седмица пролет, една седмица зима?
Може да се варосват фиданките, но гледай да е в слънчево време, че да изъхне варта по кората. Не е рано за рязане, стига да позволява времето и да не е кален двора да отъпчеш, че после трудно се копа като изсъхне. Ако имаш малко дървета не бързай с резитбата изчакай да се затопли времето по трайно,че го дават пак студове. Ако все пак си решил режи няма страшно. :drinkers:
kr1100 - майстор
Stefan_62 написа:
forski написа:
да не е кален двора да отъпчеш, че после трудно се копа като изсъхне.
Защо пък да е трудно ? С кирка става. :mrgreen:
P.P. Прав си за фрезата.
Вчера рязах клони от 2 ореха с ел.кастрачка от ЛИДЛ /Флорабест 350 Вт/ с телескопичен прът, но този път с каска :-D
Малко се поозори на 2 полусухи клона с дебелина около 20 см.Зора беше в средата около 8-10 см твърдо и изсъхнало.
Последна промяна от kr1100(стар) на чет яну 22, 2015 12:41 pm, променено общо 1 път.
Stefan_62 - майстор
kr1100 написа:
Защо пък да е трудно ? С кирка става. :mrgreen:
Абе и с фрезата става, ама защо да си усложнява ме живота. :lol: :drinkers:
vlax - майстор
forski написа:
Някъде четох,че не било препоръчително ,защото дървото все още расте интензивно и не било хубаво за кората-втвърдявала се? :?
Моите съм ги засадил по-миналата есен и за сега само пръскам,режа и не варосвам.
Stefan_62 - майстор
vlax написа:
Някъде четох,че не било препоръчително ,защото дървото все още расте интензивно и не било хубаво за кората-втвърдявала се? :? .
Може и да е вярно :? , аз дървета сея есенно време и още напролет младите ги варосвам с останалите. Толкова години от както се занимавам с градинарство, до сега не съм забелязъл да има някъкъв проблем с кората им.
kr1100 - майстор
3 сяти миналата пролет ги варосах есента.

Форски според мен сега, ако не е кално,да е преди пролетните дъждове.
Много по-добро е есенното торене.
Последна промяна от kr1100(стар) на пет яну 23, 2015 10:35 am, променено общо 1 път.
forski - специалист
Варосването добре, ами наторяването?
Март-Април подходящо време ли е за наторяване на овощните дръвчета, има от къде да взема тор от калифорнийски червеи, голяма хвалба голямо нещо за тая тор... кога е най добре да ги наторя с нея, преди след цъфтеж?
iivanov - майстор
Разликата между обикновена и от калифорнийски червеи тор е ...никаква. Единственото , което правят тези червеи е по- бързото преработване , щот се въдят много бързо. Натори сега , но напролет зарови малко попарено жито с би 58 , щот ще имаш ядове с гадините , които си заровил с торта.
hidrazin - майстор
iivanov написа:
Разликата между обикновена и от калифорнийски червеи тор е ...никаква.
Е баш пък никаква? :? В тая от червеите няма семена и не си засяваш сам градината с плевели. :-D
:partyman:
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: