Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nikolovvd - майстор
Е-е-е то оставаше да е за многократна употреба. Иначе махането е лесно - с обикновено свредло се пробива отново дупката, т.е. изкарва се във вид на стружка. :-D
За малко да пробвам една друга технология, но не намерих подходящи винтове за бетон, но свредло за бетон 3.5 мм си купих. Още през 1990 година се бях снабдил с такива от Япония. Пакетчета с 50 или 100 винта (посинели от закаляване :mrgreen: ) и вътре имаше подходящото свредло/видия за бетон. :shock: :?
Johny - майстор
Да дам и аз моят принос - наскоро монтирах такива первази и се оказа, че на повечето места мазилката е 4-5см./разбрах го, когато започнах да монтирам дюбелите/. Решението беше монтажно лепило във всяка дупка, мушкаш дюбела и.... те така :-D
radius - майстор
При мен (гипсова мазилка) не ставаше само с лепило - като напънеш се отлепя с част от мазилката.
Chefo77 - майстор
Рапиден винт 25х3.5 едра стъпка. Замества дюбели с винтове, пирон-дюбели и всякакви лепила, когато е допустим и е поставен правилно. И винаги може да се демонтира без да "се налага" демонтаж И мазилката.
Не се втелявайте и не забравяйте, че первазът е декоративен елемент и не тегли коли и не държи тераси да не паднат. Защото сме имали и критични случаи - един клиент като хване перваза, па като го дръпне здраво със замах и вика: "Като го дръпна така, винтовете се вадят". Абе не го дърпай така бре, идиот, функцията му не е да ти държи стената изправена!
transportna - специалист
Ще използвам темата, с конкретен въпрос за PVC перваз с канал за кабели. Едната стена я направих с дюбели и резултата е приличен, но за следващата стена се получи "греда". Налага се закрепването да е без дюбели /в стената има тръби за парно, което разбрах естествено по трудния начин/. Стената не е много права, на пода е поставен ламиниран паркет. Дайте идея как и с какво, да закрепя перваза, за да се получи естетично и стабилно и да няма фуги. Благодаря предварително на всички.
crez - майстор
transportna написа:
Ще използвам темата, с конкретен въпрос за PVC перваз с канал за кабели. Едната стена я направих с дюбели и резултата е приличен, но за следващата стена се получи "греда". Налага се закрепването да е без дюбели /в стената има тръби за парно, което разбрах естествено по трудния начин/. Стената не е много права, на пода е поставен ламиниран паркет. Дайте идея как и с какво, да закрепя перваза, за да се получи естетично и стабилно и да няма фуги. Благодаря предварително на всички.
nikolovvd каза "И аз така, но без дупки, а само с това."
http://www.moment.bg/bg/produkti/montaz ... press.html
transportna - специалист
[/quote]
nikolovvd каза "И аз така, но без дупки, а само с това."
http://www.moment.bg/bg/produkti/montaz ... press.html[/quote]
Eдинственото, което ме притеснява за това лепило е, че не е толкова бързосъхнещо /според описанието му - 10 минути, а до пълно втвърдяване 24 часа/, а няма как да задържа плътно перваза за не повече от 1-2 минути.
nikolovvd - майстор
Нямаш ли някоя 5-10 кг гира и някой останал пакет ламинат?
Няма кой да седи 15 мин. и да държи.
Chefo77 - майстор
Отиваш и вземаш хубаво двойнозалепващо тиксо (Tesa, Fix-o-moll...). Ако е много крива стената. Ако има само леки кривини, и Magus върши работа. НЕ отваряш перваза, използваш го без да махаш капачето на кабелния канал. Обръщаш перваза, режеш и слагаш на гърба парченца по 2-2,5 см, през 15-20 см. Махаш им лепенките. Между парченцата слагаш по две малки топки силикон или лепилото, посочено по-горе. Започваш от единия край и постепенно, натискайки колкото трябва, закрепваш за стената. И после отиваш да пиеш едно за наше здраве :wink:

Тема "HOW TO: Монтаж на лайсни (первази) на ламиниран паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: