Нека намерим най-тънките цени.
EDI - майстор
Случва се, понякога отвора за резбата в шийката е разпробит леко криво, но самата шийка е шлайфана точно, лагера е нахлузен точно и няма ексцентричност.
klomo - специалист
mitko64 написа:
На фрезерите ми направи впечатление, че тези с лагерчетата, отпред имбусното болтче седи ексцентрично.
Не съм профи ,но съм ползвал различни машини Фесто-два модела, Спарки -2-3 модела,Ферм-1 модел,имам едно АЕГ, но не съм го пускал още. Споменах РТР понеже тази изграчка на Парксайз е по-зле и от нея. Очаквах по-голяма и по-добре конструирана машина.
stan73 - майстор
На практика се срещнах с двама съфорумци в лидълът днес сутрината и се получи нещо като мини форумна среща. :) :partyman:
Купих си двете по-големи стяги. Виждат ми се доста добри.
Купих и една оберфреза. Обаче с Радиус си ги подбрахме... От 6 броя (които прегледахме): на всичките валът нямаше луфт, всичките имаха относително малък луфт в стойката при клатене насам натам на твърда повърхност и отключен механизъм. На едната нещо и стържеше мотора. Радиус после каза, че неговата при регулиране на скоростта тръгва чак от 3. Моята тръгва и от първа степен, развърта се добре и фучи доре, малко понамирисва, но е възможно да се оправи като се донапаснат четките след няколко минути работа. Фрезерите изглеждат добре направени и наточени. Нямам забележки към формата и режещите ръбове. Производство са също на Компернас. Единствено не ми хареса, че на някои лагерчетата им хрупат, та вероятно няма да изкарат много. (Да се има предвид, че не съм имал досега такава машина...)
klomo - специалист
Лагерите на фрезерите са уникално слаби. Много бройки съм стопил и направо се разпадат. Има лагери 5х13мм които карат добре до 20000, и не са скъпи.Друг вариант да се ползват където могат лагери монтирани на опашката.
EDI - майстор
klomo написа:
mitko64 написа:
На фрезерите ми направи впечатление, че тези с лагерчетата, отпред имбусното болтче седи ексцентрично.
Не съм профи ,но съм ползвал различни машини Фесто-два модела, Спарки -2-3 модела,Ферм-1 модел,имам едно АЕГ, но не съм го пускал още. Споменах РТР понеже тази изграчка на Парксайз е по-зле и от нея. Очаквах по-голяма и по-добре конструирана машина.
Е, за тези пари толкова.Въпроса е вътре какво са сложили, а там бъдещето ще покаже.За ръчна работа е достатъчно лека и удобна, като гледам снимките.Аз започнах с един БЮДЖЕТ 1020 вата, корава машина излезе, вече 10-ина години не се предава, макар да е видяла много зор.От тялото на стария РАЙДЪР RD-ER11 съм много доволен, идеална машина.Естествено не става за работа с фабричната база, там нещата с конструкцията и стабилността са под всякаква критика.На масата към качил 1500 ватовия1/2 инчов МАКАЛИСТЪР, съвсем достатъчен е като мощност и електроника да върти таблени фрезери Ф90 и да мине профила на два паса.Той също по принцип не е ПРОФИ, ама като загине ще го мисля.За сега не ми е необходим висок клас машина, няма да има работа за възможностите и.Работил съм с още 2-3 марки фрези, всяка си има кусурите и предимствата.ФЕСТО е добър избор, но да ти вади пари.СПАРКИ само съм разглеждал 205-ицата, ама това си е фреза за маса.АЕГ само на картинки съм виждал.Оранжевата OF 2050 изглежда много добре и има добри данни.
Аз веднъж сменях лагер на едно китайче, ама това бе преди години и ми бе единствената смяна.После вече като взех да си купувам фрезери СМТ и ФРУД не ми се е случвало.
mitko64 - майстор
ОПА.А.А! Нещо което се очакваше от 4-5 години. http://www.lidl.de/de/parkside-tischboh ... a1/p191529 .Направо избиват рибата!
Последна промяна от mitko64 на чет яну 22, 2015 5:15 pm, променено общо 1 път.
themask - специалист
...Освен да си заформим регулярни срещи четвъртъците в лидл :partyman:
Аз се полакомих само за стягите. Ако се счупят, да знаете, вие сте виновни :yawinkle:
stan73 - майстор
mitko64 написа:
ОПА.А.А! Нещо което се очакваше от 4-5 години. http://www.lidl.de/de/parkside-tischboh ... a1/p191529
Супер е, но не е ли пак само за в немско ?
mitko64 - майстор
Зависи нашите умни стоковеди какви заявки ще направят.
dimovdid - специалист
И аз си взех фрезата. Отдавна си го мислех, но този път не издържах. Има съвсем леки луфтове в опорите и то в най-крайно положение, а когато е в работно положение почти няма. А шпиндеът няма въобще луфт.
От долната част имаше малко засъхнала грес и талаш като прах по ъглите. Може и да е връщана, може и да е от изпробването в завода и да не е забърсана добре, но си работи. Двигателят звучи както трябва.
Това е...

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: