Нека намерим най-тънките цени.
манихеин - специалист
Тя и оберфрезата изглеждаше добре на снимка, ама на живо си е като детска играчка (ама я купих, без работа няма да остане). Примерно Silverline ( http://www.amazon.co.uk/Silverline-2648 ... B002QS0J2S ) е около два пъти по-скъпа, но е с класи над Парксайдската. Та, и с тази настолна бормашина може да е същата работа. Иначе имам приятел в Германия и мога да я поръчам без проблем, ама без да я видя на живо няма да стане.
mitko64 - майстор
Toчно такъв Силвърлайн,преди две години гледах в магазина за английски стоки на бул. Сливница(вече го няма). По спомен към 90лв. с куфар, комплект 12,7мм фрезери и трижаков щепсел. Но наживо и тя изглежда дървенко. А бормашината- 27кила не се влачат лесно без кола и на мене не ми е проблем да я поръчам, ама не е дремел да го сложа в куфара.Нека ми я пуснат тука до 150лв. пък да видиме.
EDI - майстор
Силвърлaйнa под другa мaркa, пaк инчовa я продaвa ВAЛЕРИЙ ГРУП, към 150 пaри мaй беше.Aбе нa колонaтa много къс ходa, мaй сaмо 50 мм.
mitko64 - майстор
Изрових на английски- толкова е 50мм. хода на шпиндела, явно поради сплесканата форма. При подвижна маса по колоната не знам дали има толкова значение хода. За железа ме устройва, но за дърво не знам дали не е плитко. Грифин има статия за тунинг на подобен китаец, може да ни ориентира.
prascho - майстор
В 4.00 у уйдъла в Шумен го немаше и щанда, в който бяха разположени фрезите. Имам чувството, че алуминиевите колички не бяха мръднали от сутринта.

Извод - влияете с тази тема върху маркетинга в България!
Фитилчо - майстор
Дано да намеря стеги довечера в Лидл :) не ми се вярва, говоря за тоя до Мол Стамболийски

Явно съм направил добра далавера с моята фрезичка...
С 60 кинта я пренавих

+

6 паунда за самата фреза
prascho - майстор
Фитилчо, в Шумен имаше от големите. Ако не намериш днес, утре се прибирам към София и ще мина през поне 3-4 града :). Свиркай.
pachosz - специалист
И аз пробвах днес фрезата след като я купих. Правих и разни тестове :rolleyes:
Верно е малка и лекичка, ама то е щото има боядисани пласмаси и изглеждат алуминиеви, но не са.
Още на първия фрезер при стягането изтърва ламаринката, която служи за контра и съответно я ампутирах.
Видя ми се слабичка за тия ватове, които я пишат, премерих първо с амперклещите, а после и с мултицета. Консумацията, беше 2,1 - 2,3 Ампера, което никак не ми вързва да е 1200 вата. Колкото и да се товари, от 500 до 1200 си е доста. Да не би да не е консумирана, а някаква друга мощност, не знам.
При мен още от първата степен си развърта, за оборотите не знам толкова ли са.
Уж няма луфтове, а ми направи лошо впечатление как се държи в боя. Реших да я сравня с една друга почти на същата цена, която имам - Райдър, мисля, че ЕR11 е модела, старичка е. На него амперклещите показаха 5А, но там и ватовете са повече според производителя- 1450 май беше.
С Парксайда като фрезовам, имам гадното усещане, че го правя със стар и много захабен фрезер. Същия фрезер (СМТ 16мм. с лагер с горно водене) като сложих на райдъра, ми то направо пее, като по масло върви. Теста го правя при абсолютно еднакви условия, обороти, фрезер, дълбочина, материал...
Стана ми интересно това с мощностите и тествах и една малка Макита, която е 500В. На нея клещите показаха 2А.
Приспособлението за прахосмукачката е добре, почти не вдига прахоляк.
С 2 приказки - не съм очарован много, ама както каза Еди - за 80 лв. толкова.
Та така, наздраве за новите ни придобитъци, били те по-малко или повече хубави :partyman:
prascho - майстор
И какво сега, ще ги връщаме ли фрезите :?

П.П. Взех от малките стегички. До преди малко си стягах пръстите, щях си счупя нокътя :)
EDI - майстор
Явно тези 1200 вaтa може дa сa от нaй-китaйските.Инaче и моя РAЙДЪР е кaто твоя, тaм мощтa си се чувствa кaто рaботиш - 1450 сa, кaкто сочиш.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: