Всичко за дърводелството
profesionalist_wood
- майстор
133 мнения в "Моята фреза :)"
profesionalist_wood
- майстор
Предлагам на всички съфорумци,тук всеки да си качи своята фреза,как я е ремонтирал или е купена нова подобно в темата за инверторните електрожени
Между другото си търся за метална основа на фрезата кръгъл диск с диаметър 17-18см и вътрешен отвор с размери 4,5 см. Дали се продават такива подобни в София?
Между другото си търся за метална основа на фрезата кръгъл диск с диаметър 17-18см и вътрешен отвор с размери 4,5 см. Дали се продават такива подобни в София?

ZEDYCUS
- майстор
Четки или лагери сменяй само ако трябва, зорлен ако са здрави няма смисъл.
За кръг такъв метален намираш в София или Пловдив(тук ще те упътя до работата ми има наблизо) Чичо Лазар и си готов. Не повече от 10лв ще излезе, за банцига плота дадох 20-на лв барабар рязане и 10мм ламарина.
Фрези имам 4 по стечение на обстоятелствата. 2 Макити, една Ориент и една Айнхел, за съжаление само едната малката Макита RTO700 съм я взимал нова, другата беше втора употреба. Скъпи са пущините.
За кръг такъв метален намираш в София или Пловдив(тук ще те упътя до работата ми има наблизо) Чичо Лазар и си готов. Не повече от 10лв ще излезе, за банцига плота дадох 20-на лв барабар рязане и 10мм ламарина.
Фрези имам 4 по стечение на обстоятелствата. 2 Макити, една Ориент и една Айнхел, за съжаление само едната малката Макита RTO700 съм я взимал нова, другата беше втора употреба. Скъпи са пущините.
profesionalist_wood
- майстор
Иване,тя фрезата е на 30 години... 
Иначе имам тази райдерската с супер малоумната конструкция за 90 лв- http://el-instrumenti.bg/image/cache/da ... 00x500.jpg
И един безименен китаец RF 1000 от Метро за 40 лв. Двата съм ги купувал нови и излязоха страхотни боклуци

Иначе имам тази райдерската с супер малоумната конструкция за 90 лв- http://el-instrumenti.bg/image/cache/da ... 00x500.jpg
И един безименен китаец RF 1000 от Метро за 40 лв. Двата съм ги купувал нови и излязоха страхотни боклуци
EDI
- майстор
За ER11 верно е голяма тъпотия закрепването към базата, няма по-размандено съединение.
Иначе тялото е оса, работи перфектно.В продавалника има две стари оберки СКИЛ от щатите, от старите корави машини и не са на лоши пари.Едната определено си заслужава - http://olx.bg/ober-freza-usa-skil-profe ... -i54895122 .

griffin
- майстор
Профи трябвало е да почнеш малко по високо и щеше да видиш че не сички са боклици. Аз имам едно скилче от преди 10-на години 1200вата по спомен и една зелена бошка 1400вата моделите не помня. Скила е разкостен и пригоден на масата и освен чистене нищо не съм му правил а има бая навъртян метраж. Боша е на година или две и малко е ползван, и за карък ми замина осветлението отдолу. Но ме мързи да се занимавам с сервиз или да търся платката и най-вероятно ще го преправя да светят додите постоянно като е вкл. в мрежата като някои оберки на деватл. Така ще е и по-полезно осветлението де.
profesionalist_wood
- майстор
Грифин, аз съм работил по фирмите със оберфрези за по 1000 лева и отгоре....ама за домашна цел не си заслужават. Все гледам евтино да мина като правя с тях резбите щото пък кризата уби дърворезбата,а той е практически умрял занаят и няма никакви приходи
Еди,ако знаеш как се чупи захвата който държи цангата....вече 2 пъти в сервиза сменяват цялото метално тяло,и на третия път се отказах. Все още се чудя кой идиот може да измисли такава конструкция?

Еди,ако знаеш как се чупи захвата който държи цангата....вече 2 пъти в сервиза сменяват цялото метално тяло,и на третия път се отказах. Все още се чудя кой идиот може да измисли такава конструкция?
Последна промяна от profesionalist_wood на пет яну 23, 2015 9:33 am, променено общо 1 път.
EDI
- майстор
Грифин, то зависи от машината.Може и ниско да започнеш и пак да уцелиш.Аз започнах преди 10-ина години с един БЮДЖЕТ 1020 вата, акъла съм му взел, но е жив и здрав, оказа се корав звяр.МАКАЛИСТЪР-а е с постоянно светещи диоди около цангата, полезно е в доста случаи.
Ааа, ПРОФИ, аз захвата го разкостих още при покупката, сега си стягам с два ключа.
Имах предвид, че си е мощна машината и много стабилно държи обороти в обхвата на електрониката.Много ме кефи обхвата на оборотите от 6000 до 30000 са, направо си е ПРОФИ машина в това отношение.
Ааа, ПРОФИ, аз захвата го разкостих още при покупката, сега си стягам с два ключа.

Тема "Моята фреза :)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература