Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamenmaistora - специалист
=D> =D> =D> ПРАВИЛНО.
batboby - напреднал
n.ganev написа:
batbobi, колко милиметра са пелетите? Тези дни се наложи да разглобя една гореелка - затегнал малък шнек с 8 милиметрови и доста твърди. Относно вентилаторите при мен си въртят и при2 и при 20 процента - интересно, а версиите са и V3 и V3M :?
Вчера горелка отново спря. На екрана изписа "х" пред иконата на малкия шнек и Pellet Jam. Изчистих грешката, но символа остана да свети и пак даде грешка. Явно блокирал шнек. Относно пелетите и майстора се усъмни, че са доста твърди и донесе един чувал друг вид - резултата пак блокирал шнек. Мислех си, че тая горелка трябва да гори всичко. Пелетите, с които съм в момента са 6мм букови. Днес ще сменят горелката с нова.........
alex_serviz - специалист
batboby написа:
...Вчера горелка отново спря. На екрана изписа "х" пред иконата на малкия шнек и Pellet Jam. Изчистих грешката, но символа остана да свети и пак даде грешка. Явно блокирал шнек... Днес ще сменят горелката с нова.........
Щом казваш, че е блокирал, това означава, че не се движи изобщо ( а само се мъчи да тръгне или нещо подобно )?
И пак да попитам: чистихте ли оптичната двойка?
batboby - напреднал
alex_serviz написа:
batboby написа:
...Вчера горелка отново спря. На екрана изписа "х" пред иконата на малкия шнек и Pellet Jam. Изчистих грешката, но символа остана да свети и пак даде грешка. Явно блокирал шнек... Днес ще сменят горелката с нова.........
Щом казваш, че е блокирал, това означава, че не се движи изобщо ( а само се мъчи да тръгне или нещо подобно )?
И пак да попитам: чистихте ли оптичната двойка?
Да, при това няколко пъти. Просто в един момент се получава така, че малкия шнек не успява да избута подадените пелетите и пълни вертикалната тръба с пелети, при което оптичната двойка дава задействие. Duty-то го направих 150% и пак същото. Малкия шнек тръгва когато се изключи горелката от тока и се пусне на ново.
filmatoplo - майстор
И мен ме съмняват пелетите, друг е въпроса че мотора на малкия шнек не е безкрайно мощен, или ще изгори предпазителя или ще спре механично, но защо е въпроса -зади пелети или друго. Тествате ли новата горелка със старите пелети, ако пак заеде :?
batboby - напреднал
batboby написа:
Относно пелетите и майстора се усъмни, че са доста твърди и донесе един чувал друг вид - резултата пак блокирал шнек. Мислех си, че тая горелка трябва да гори всичко. Пелетите, с които съм в момента са 6мм букови. Днес ще сменят горелката с нова.........
От вчера горя пелетите, които майстора донесе.
filmatoplo - майстор
4 чувала ли донесе :? страх те е да сложиш от старите нали. :wink:
n.ganev - майстор
Когато се появи "х" преди иконата за малкият означава, че не работи големият шнек. Скоро имах такъв случай и след размърдване на тръбата на големия шне всичко се нормализира. Ако още един път се случи на същото място - изпразвам бункера да видя какво има на дъното може нещо да е попаднало върху отвора на шнека. Случвало ми се е да намирам парче велпапе което ползвателя е слагал за надграждане на бункера, тъй като щял да отсъства доста и се притеснявял че майка му ще остане на студено. А тя горката решила да добави пелети и не е погледнала че парчето е в бункера. Голям кеф - изгребах близо 200кг. пелети :-D
Преди да сменят горелката провери големия шнек и бункера.
batboby - напреднал
Ами то "х" се изписва защото препълва вертикалната тръба над малкия шнек, който не върти и не избутва пелетите напред. Както и да е вече съм с нова горелка и стискам палци одисеята да е приключила.
n.ganev - майстор
Ами то "х" се изписва защото препълва вертикалната тръба над малкия шнек, който не върти и не избутва пелетите напред.
:? Така ли ти казаха? Ама къде този Хикс? Защото както го обясняваш къде е бил е това което писах ама както и да е :drinkers: .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: