От мобилни телефони до цифрови камери
stoy@n - специалист
Е не се сдържах!Мислех утре да го довършвам ама няма да мога да заспя :-D
Прикачен файл:
20150121_181253.jpg
"Изкормих" трафчето на инвертора (сложих го само за снимката :) )
Прикачен файл:
20150121_181309.jpg
То захранването си било там бе... :lol:
Прикачен файл:
20150121_183422.jpg
Айде време е за напитка
:partyman:
hidrazin - майстор
Тръпката е голяма работа. :-D Честито!
MamaMy - майстор
Браво! Не са ти кунките отзад. Точно за форума си си :)
gibined - напреднал
Поздравления!!! Много добре е станало!
Моля споделете как са свързани диодите и какво е напрежението към тях? Ползваш ли съпротивление във веригата на диодите?
Поздрави:
stoy@n - специалист
Благодаря за отзивите колеги!

Диодите са свъразни успоредно 23 броя успях да наредя (бяха 25, но последните стъчаха) Подрязах им крачетата и един зад друг плътно, като връзката между тях е със тънък меден проводник изваден от 0.5 многожилен.Около инвертора намерих едни 11.5 V и ги захраних през един резистор 1.6к на същия конектор където беше свързана лампата.Може и по-ярко да свети, но като интензитет ме устройва, а и защо да тормозя излишно диодите :)
DMN - майстор
Провокирахте ме с тази тема да отворя днес едно 7" LCD телевизорче, което от известно време дава признаци на заминаваща си лампа на подсветката. Лампата е Г-образна. Ето как изглеждат нещата:
Прикачен файл:
P1130154.jpg
Измерих дължината и диаметъра на лампата - отговаря на тази:
http://www.k99bg.com/Default.asp?Operat ... 20D=2.00MM
Но предполагам, че лампата е права и ще трябва да се огъне. И точно това искам да попитам - да обясни някой, ако има желание по-подробно технологията на огъване и разните тънкости и приспособления за целта. Търсих клипчета в "тубата", но не успях да намеря :?.
stoy@n - специалист
thinkpad написа:
Запоени ли са?
Естествено :)
hidrazin - майстор
DMN написа:
...И точно това искам да попитам - да обясни някой, ако има желание по-подробно технологията на огъване и разните тънкости и приспособления за целта. Търсих клипчета в "тубата", но не успях да намеря :?.
Огъва се както се огъват обикновени стъклени тръби. За нагряването в този случай е достатъчна една спиртна лампа.
Налага ми се понякога да си правя разни неща от стъклени тръби и нещата стават. Даже е интересно и приятно за работа.
Иска се обаче малко опит. Бих препоръчал първо да пробваш на няколко други тръби как стават нещата.
Може да минеш покрай някой сервиз и да вземаш няколко такива стари лампи и да се пробваш за да усетиш как са нещата.
При огъването не трябва да прилагаш сила. То се усеща кога може да се огъне. Абе трудно е да се обясни с подробности.
Просто трябва да пробваш. Аз не бих тръгнал направо да гъна нова лампа. Все пак струва пари и вероятно няма да имаш втори опит. :-D
Приготви си нещо като калъп/ъгъл за да сложиш там лампата - като на клипа.
Този ъгъл НЕ ТРЯБВА ДА Е ОТ МЕТАЛ. Метала рязко ще охлади стъклото и ще се спука. Използвай гипс, дърво, тефлон ....

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_AkCHj7SHs4[/youtube]
DMN - майстор
hidrazin, благодаря за отговора и клипа, общо взето и аз така си ги представях нещата, но все си е друго да получиш съвет от човек, който е опитвал :) . Даже мислех да използвам старата лампа за експерименти по огъването, когато реша да правя смяната. Определено си е необходимо преди това няколко експериментални опита. Никога не съм се занимавал с подобна стъклена дейност. Само веднъж съм виждал(снимал) на живо обработка на стъкло във Венеция, но то бяха едни пещи, едни чудесии, съвсем далеч от огъването на 2мм тръбичка:
Прикачен файл:
P1120209.jpg

Тема "Видео изход от 5" TFT VGA дисплей" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: