Монтаж, топло и звукоизолации.
velsi - Почетен майстор
Би могъл на вече монтирания шперплат да поприковеш една мрежа за изолации, да положиш една ръка теракол и после като зидаш да залепваш блокчето итонг. Все ще държи допълнително, нали това е целта в крайна сметка.
masterval - майстор
kol-4o,
Виждам, че си сериозен човек. Затова чети отговорите внимателно, а не само това в тях, което подкрепя твоя замисъл.
Най-чистият начин е на n_a :-D

И друго. От нулата ли ще зидаш или от парапетче? Питах, но щом не ти е интересно, не отговаряй.
Какви са тези две види? Да нямаш предвид някакви винтове или рапидки, които ще вкарваш откъм съседите през шпертплата в итонга/ютонга? :? Или някак си измислил алгоритъм да ги вкарваш през тухлите в шпертплата без да изглежда като леглото на йогата от другата страна? Питах, но щом не ти е интересно, не отговаряй.
Успех!
kol-4o - специалист
masterval,извинявай че се забавих с отговора,но днес качвам снимка за да се види за какво става въпрос.Хората са си сложили щори и разстоянието е малко за гимнастики(според мен)От пред горната тръба на парапета ще я оставя-продължава и в съседите!От страни си е тухла.За зидането към съседите-до нивото на предното зидане ще закопчея предни и странични блокчета(към стената задължителн,начини много).Питах,дали от там до горната тераса трябва да се усили с винкел предната страна на стената,или с дограмата ще се държат взаимно!!!Погледнете снимките и пак ще коментираме,всяко мнение е полезно.

Прикачен файл

IMGP4763.JPG
IMGP4763.JPG (122.52 KиБ) Видяна 7623 пъти
masterval - майстор
kol-4o,ТЕЖЪК СЛУЧАЙ.
Явно ситуацията е комплицирана, щом ще затваряш на съседите щората. Както и да го направиш, не им цатваряй страничния ревизионен капак на кутията.
2. Имаш проблем със съдеда отгоре - нещо на неговата тераса не е наред и трябва да си оправи водсточната тръба или да я обмаже по-добре.
3. Зидането няма да ти е хич лесно, ако трябва да работиш през железата, но сигурно не можеш да ги изрежеш, все пак е фасада. Но пък си първи етаж, ще се справиш. А откъм съседите - както решиш, но гледай да е влагоустойчив наистина твоя шпертплат. Ако си мислиш за импрегнирания строителен - става, но челно не е зле да го обкантиш с някаква подх.лайстна от пластмаса или метал. Дори можеш да му лепнеш една алуминиева лента отгоре до долу - има я на ролки с широчина 5-6 см и е мн.добър материал за такива работи.
kol-4o - специалист
Точно за тия проблеми ставаше дума.1-ревизионна решетка!При всички случаи поне да влезе една от тия малките отверки,става и с малка тресчотка с накрайник(имам такава) и дума да не става за затваряне,разглобявал съм,без да се махне ,не може да се отвори за достигане до навиващата макара.2- шперплата,разбира се стрителен,като челно мислех с профил пе образен пвц,силикон+няколко види с големите глави,за профилите.
3-проблема с горния етаж(проблема е за всички етажи!!!).На всеки етаж там е сифона към главната водосточна,явно не са го изпълнили добре,мисля хубаво обмазване с теракол(дали да не сложа на тавана стиропор???)
4-не е фасада а странична тераса.Мислех да махна декоративните и да обгърна горната тръба(да влезе в блокчетата).Имам малко притеснение,струва ми се,че горната тераса е малко по на вътре(ще пусна отвес)Още не съм почнал(апартамента е на децата),извинявайте,но искам предварително да избистря с ваша помощ нещата.Сигурно ще имам още въпроси! :-D
masterval - майстор
Проблемът с водосточната тръба не го решаваш по твоя начин, а временно го криеш. Имах предвид точно предния парапет - нали смяташ да монтираш отпред дограма? Или бъркам нещо?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аз ще помълча малко, защото според мен варианите са нежелани.
1. Никакво зидане и остъкляване, а продължаване на решетката догоре.
Или
2. Щом ще зидаш стена към комшията, той да си демонтира щората.
kol-4o - специалист
Долу горе това е идеята.След семеен съвет решихме да се махне дограмата между терасата и стаята!Как смяташ n_a,сложил си ролетни щори и съседът ти казва да ги махнеш,че ще зида(вложените пари в казана)!!!!!!!Ако на мен ми кажат..............!Не е тоя начина.

Прикачен файл

Copy of IMGP4763.JPG
Copy of IMGP4763.JPG (25.73 KиБ) Видяна 6406 пъти
kol-4o - специалист
По мълчанието разбирам,че темата вече е безинтересна и може да бъде премахната. Успех на всички начинаещи при ремонтите!!!!!!
velsi - Почетен майстор
Нямаме такава практика да махаме теми. Колкото до интереса... ами май се поизчерпаха въпросите. Лично мое мнение е да не махаш вътрешната дограма, освен ако не смяташ да приобщаваш терасата към помещението.
Друг вариант е изобщо да не се занимаваш със зидане и мазане, а дограмата да се направи на ъгъл и да затвори и към съседите.

Тема "Преградна стена на тераса(между съседи)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: