Нека намерим най-тънките цени.
juvesan - специалист
E да ви кажа колеги - много се задълбахте в материята. Проблема все опира до това какво човек ползва на работа ( или професионално) и любителската серия. Не бива така. Фрезата ставала за дребни неща, играчка била - ами така е, това е уред, който си купуваш за зарибявка, да си свършиш нещо дребно, да видиш дали ще ти се услади... не да го грабнеш и 1 вия ден да "избичиш" 200 метра някакъв парапет на някакъв баровец... Просто не става или ако стане - не е за дълго. Аз също вътрешно се присмивам на Парксайд винтовертите, особено като си взема Хилти машинката с 3 скорости, 2 батерии и т.н. Ноооо - едно е 100 друго е 1000 лева, нали така. Затова идеята е: може ли тази машинка да ти свърши работа дотолкова, че да си направиш няколко рамки , кошери, да оформиш нещо както ти харесва И ДА НЕ се разпадне при този лек труд... Нека сме реалисти , не фантасти-максималисти ... маниаци....фанатици....психопати .... :-D
fore - майстор
Интересна тема.

И аз се огледах във фрезата. Но ако тези дни има останали бройки може и да взема.
За парите си е ок.

Също ми е интересно дали скоро ще пускат пак от тези ножици за арматурна тел- мисля че бяха до 8 мм. Интересно ми е такава ножица може ли да смачка и евентуално да пререже поцинкована тръба на 1/2 ?
nikolson - майстор
fore написа:
Интересна тема.

И аз се огледах във фрезата. Но ако тези дни има останали бройки може и да взема.
За парите си е ок.

Също ми е интересно дали скоро ще пускат пак от тези ножици за арматурна тел- мисля че бяха до 8 мм. Интересно ми е такава ножица може ли да смачка и евентуално да пререже поцинкована тръба на 1/2 ?
Прекалявате вече. 1/2 е вътрешния диаметър. Външния е сигурно 16мм. За да се отворят челюстите, колко дълги трябва да са дръжките и... ръцете. :)
https://www.machinemart.co.uk/shop/prod ... d-high-ten
Тези са 105 см и режат 1/2. Големият натиск ще смачка краищата.
vsm - напреднал
Определено и аз имам същите симптоми.
Като начинаещ си взех фрезата, ама още не съм я взел, защото приятел ми я купи.Той на работа, аз също...до неделя ще си я взема.
Вчера в Разлог и Гоце Делчев всичко беше свършило днес минах през Пеуник и там иок.
Но имам друг въпрос?
Сега при разпродажбата на budget си взех ето тези фрезери,
то цената беше като все едно една кутия боро.
Ама дали някой ги е пробвал? стават ли?

Прикачен файл

frez.jpg
frez.jpg (56.16 KиБ) Видяна 2015 пъти
EDI - майстор
Нормални китайци са си, що да не стават.Ако не ги тормозиш прекалено и години могат да ти вършат работа.Да не мислиш, че БОШ произвежда фрезери на собствени линии.Поръчват се с същите заводи, където се правят всички китайци, само дето са със съвсем малко по-добро качество.Наистина качествени фрезери могат да се търсят само при специализираните производители.Аз още си търкалям фрезери, които си купих с първата ми машина БЮДЖЕТ преди 10-ина години.Хем редовно си ги ползвам.И фрезерите обаче си искат грижи, да не се забравя.
vsm - напреднал
EDI написа:
Нормални китайци са си, що да не стават.Ако не ги тормозиш прекалено и години могат да ти вършат работа.Да не мислиш, че БОШ произвежда фрезери на собствени линии.Поръчват се с същите заводи, където се правят всички китайци, само дето са със съвсем малко по-добро качество.Наистина качествени фрезери могат да се търсят само при специализираните производители.Аз още си търкалям фрезери, които си купих с първата ми машина БЮДЖЕТ преди 10-ина години.Хем редовно си ги ползвам.И фрезерите обаче си искат грижи, да не се забравя.
Благодаря ти за отговора! Ще се опитам да не ги тормозя, тепърва ще се уча с инструмента
Оберфреза, а дядо мраз така съм свикнал , ми донесе маса за нея на FERM и само чакам
да се постопли и бегом на въздух и приятни шумове :-D
EDI - майстор
Ами честити ти придобивки и давай като започнеш да видим как върви работата.Предполагам, че малко ще трябва да модифицираш плочата на фрезата, ако не може стандартно да се закрепи, макар плочите в този клас повечето да са еднакви.
pachosz - специалист
atanasov2004 написа:
...Просто се чудя, защото на мен ми е необходимо за направа фалца където лягат пчелните рамки, Г-образно отнемане от дъската на челната дъска на пчелен кошер. Това може би ще стане като приспособя купения от Лидъл ръчен циркулярен трион на малък плот-станок. Просто се
замислям с кое ще е по лесно, по бързо и по безопасно...
Ако кошера не е сглобен, а на детайли, най-лесно разбира се е с оберфрезата. Зависи обаче и какъв размер е това Г, дали е по възможностите на фрезерите.
klomo - специалист
juvesan написа:
E да ви кажа колеги - много се задълбахте в материята. Проблема все опира до това какво човек ползва на работа ( или професионално) и любителската серия. Не бива така. Фрезата ставала за дребни неща, играчка била - ами така е, това е уред, който си купуваш за зарибявка, да си свършиш нещо дребно, да видиш дали ще ти се услади... не да го грабнеш и 1 вия ден да "избичиш" 200 метра някакъв парапет на някакъв баровец... Просто не става или ако стане - не е за дълго. Аз също вътрешно се присмивам на Парксайд винтовертите, особено като си взема Хилти машинката с 3 скорости, 2 батерии и т.н. Ноооо - едно е 100 друго е 1000 лева, нали така. Затова идеята е: може ли тази машинка да ти свърши работа дотолкова, че да си направиш няколко рамки , кошери, да оформиш нещо както ти харесва И ДА НЕ се разпадне при този лек труд... Нека сме реалисти , не фантасти-максималисти ... маниаци....фанатици....психопати .... :-D

Очаквах повече, като погледна другите им машини съгласи се са по съизмерими с марковите. Изобщо не мисля, че това са машини приложими в професионален план. Перфораторите, рендето,прахосмукачките,вертовете са си доста солидни, а тази фрезичка ми малее. От друга страна пък малките размери са удобни за контрол. Взех два комплекта стяги от големите и ми харесват. :supz:
Ходих да разгледам оберфрезата RTR max да ви кажа се оказах прав и мисля да я взема за един проект. Солидна изглежда пробвах я ниските обороти са много полезни(малко друсаше) после на другите 7 степени работеше нормално , доста удобна ми се стори, изработката на пласмасата е прилична. но на алумиевата отливка не толкова. Има луфт в хода нагоре на долу(очаквано), като се стегне няма, но пък има ход 55мм които лесно без проблем става 77мм, което ми трябва и 12мм цанга. Мощността се усеща, но да не спекулирам, едва при работа ще мога да съм коректен. Продавача каза, че 50 % от фрезите работят :-D ,но не ми дреме има си гаранция дори има и 3 години на едно място.
prascho - майстор
Дали са пускали смесителите за кухня от новата брошура в предходните години? Имате ли мнение за тях?

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: