• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 83
Всичко за дърводелството
m_markovski - специалист
Ето нещо което може би си заслужава от ибей - http://www.ebay.co.uk/itm/Erbauer-1280w ... 4ae353ea7b

С доставката ще дойдо около 600лв - в кашон и със сравнително добри параметри. Само не знам двигателят колко е шумен..
griffin - майстор
Дали си заслужава въпреки че е елу, конструктивно изглежда като китайците по 400лв които бяха в олх, ламаринен линеал отзад, ламаринена маса отдолу :)
nikolson - майстор
griffin написа:
Дали си заслужава въпреки че е елу, конструктивно изглежда като китайците по 400лв които бяха в олх, ламаринен линеал отзад, ламаринена маса отдолу :)
Ами, ЕЛУ, Ербауер на скрюфикс профи марката. Чист китаец.
EDI - майстор
Да, китайче е и не е ЕЛУ :lol: , евентуално може да се разчита на по-качествен пълнеж и изпълнение на монтажа.
m_markovski - специалист
nikolson написа:
griffin написа:
Ами, ЕЛУ, Ербауер на скрюфикс профи марката. Чист китаец.

Ама, че се изложих...
Оказа се, че в Ташев ги има за по 100-150лв отгоре, а бях останал с впечатлението, че подобна машинка с работна ширина 200мм е над 1000лв.
EDI - майстор
Може да се предположи, че качеството на ЕРБАУЕР-а ще да е малко по-добро.А това за цените си е загадка.Откровено едни и същи машини под различни марки, различаващи се само по боята имат разлики по 200-300 лева.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте колеги.Излезе ми решението за пенсионирането и ще ми преведат едни хубави парички,та мога да си позволя едни 800 лв. за щрайхмус.Какво ще кажете за тази машинка,заслужава ли си парите,ще е за любителски цели.Не ми е окончателно решение,оглеждам се за нещо по стабилно,като комбинирана абрихт-щрайхмус,но имам един познат с такава машина и нещо не е доволен от постоянното вдигане и сваляне на плотовете на абрихта.Та мисля да е самостоятелен щрайхмуса

Изображение

Изображение
cvetankirilov - специалист
За този нищо не мога да кажа, ама моя познат дърводелец си беше купил JET-a, още преди да имат представителство в българия и е доста доволен от него (за моя проект за мивката на него минавахме дъските). Все пак той го купи да го размъква по обекти, щото в работилницата си има голям трифазен. Ако искаш да е нов, като цена качество, това май е най доброто. Само незнам с четков или индукционен мотор е ама може да се попита
http://jettools.bg/%D0%B0%D0%B1%D1%80%D ... 02156.html
griffin - майстор
Според мен 800лв за това нонаме си е много но това е моето мислене. Тия малки модели често имат проблем с заключването на главата на място и като пъхнеш дъска се мърда а от там ти бяга и зададения по скалата размер та огледай това ако можеш на конкретната машина. Някои модели от тоя дизайн даже имат заключване преди да почнеш да минаваш детайлите. Питай дали може да намериш резервни части вътре имат една редукторна кутия която сваля движението към подаващите валове. Виж и плотовете един колега който си беше купувал такава се беше оплаквал че хлътват и ги беше преправял. И на последно място ако може погледни ножовете че това ще ти е основен консуматив ако може да се монтират обикновенни добре че са евтини ако не може поне се ориентирай за цената на новите.

Тия модели са с четков мотор за тая мощност няма место за индукционен :-D.
EDI - майстор
Алцек,у и аз съм против да си даваш парите за такъв тип машина от продавалника.В България ги има за близки пари, че и с гаранцията барабар.Те ти Бернардо - http://www.intralinkbg.com/shop/product ... n-330.html .ДЖЕТ също е добър избор.поне са нови и си имат гаранция.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: