• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
hidrazin написа:
В тая от червеите няма семена и не си засяваш сам градината с плевели. :-D
:partyman:
И що си останал с това впечатление? Питам, щото имам досег с тая гад , пък честно казано , освен по–бързото "узряване" ,друга разлика не виждам. :?
hidrazin - майстор
Що бре? Казах ми че в нея нямало семена на плевели като в обикновената. Искаш да кажеш че и там е бъкано със семена?
Мислех тази година да взема за проба. Ако е така, хич да не се набутвам. За кое по–бързо "узряване" говориш?
iivanov - майстор
Това , което го продават в торби предполагам има някаква обработка , за да се избият гадовете и като "бонус" да идва убиването на семената. Обаче файда от такова чудо няма , щото е "разредено" и всъщност представлява готова пръст за засаждане. Иначе концентрата , който излиза от леглото си е добра тор , но си има и негативи.
А "узряването" е превръщането на л@йната в тор. :-D
hidrazin - майстор
Е не говоря за това менте дето го продават в торби. Говоря за концентрат направо от фермата.
У наше село един има големи разсадници и ходи да взима с буса. Та мислех да се договоря да ми вземе 1-2 чувала.
Ама ако наистина има семена - ни щъ. :-D По-добре от моя тъмнозелен с каруцата.
Много си ме тачи и ми кара само добре "узрели" л@йна. :-D
iivanov - майстор
Не виждам причина да няма семена. Мат'риала е същия, гледа се на открито, а вятъра ,дето носи семената, духа и над леглата, и над обикновеното торище.
gandalf_hsr - специалист
Здравейте,има на работата ми изгребана тиня от утаечници.Тинята седи вече две години на купчини,та въпроса ми е става ли за наторяване на зленчукова градина вместо оборски тор и подходящо ли е да се внесе и заоре през първите подходящи дни или трябваше на есен да направя тази работа.
nikolson - майстор
Пресният оборски тор е пълен със семена, защото не всички зърна се преработват от животното, а и в него има зърна от сламата, от разпиляната храна на добичетата и т.н. В парниците се слагаше под слой пръст, защото при ферментацията се отделя топлина. По-добре е да се вземе пресен тор, да се остави на куп и той да се "самозапали" и обгори. Обгорелият тор е чист и се завива да не се нанасят семена. За разсади може да се третира с вряла вода, или, по-съвременно, да се запече във фурна над 60 градуса. Така се и обеззаразява от плесени, ларви и т.н.
hidrazin - майстор
А в микровълнова? Ще стане май по-бързо. Е, разбира се че само този за разсад. Трудно ще прекарам ремарке тор през печката. :-D
Значи да не се занимавам с тоя от червеите ами да хващам пак тъмнозеления да ми докара още 1-2 каруци.
Той оборския тор колкото и да угнил пак остават семена на плевели. Май няма спасение.
Почти всяка година се заричам да не слагам оборски като видя колко ми "засява" двора и да мина само на изкуствен. :?
kuger - майстор
Преди години носих с ремаркето идеално угнил тор, на цвят кафяво-черен, ама на времето. Нямате си представа какво ми никнеше из градината, включително и попово прасе. Сега няма толкова животни,а това, което изхвърлят от кравите е силно смесено със слама, не ме устройва.
Комшийче се хвана да гледа овце, ще пробвам от там, че и с компостьор се обзаведох. За сега карам на комбиниран през есента, преди оран, и селитра и листен тор за подхранване.
Тая смеска, дето я продават в торби, в нея не съм хващал големи плевели. Разсада го правя с нея, там никнат някакви тънки, като косми.
stoianov_n - специалист
Здравейте.Тази година ми е 2 в отглеждането на овошки и ще трябва да ги режа сам.Имам 2 кайсии и една праскова, млади на около 4 години.Кога е най-подходящото време за резитба?Дръвчета са в Хасковско.Сега е топло но се притеснявам март месец да не хване някой студ.
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: