• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Еди дай линк към онези пластмасовите маншони където държат фрезата на масата,че и аз мисля такова изпълнение
EDI - майстор
Не се сещам за какво иде реч, я дай малко по-подробно. :?
Имах предвид онази водопроводна тръба ПВЦ където мушна вътре фрезата

Между другото гледам да заменя всичките си инструменти и да ползвам само от USA :lol:

Мислил съм да ги поцинковам металните части,ама не знам колко ще ми излезе :?
http://grad.bg/o-339132-%D0%9F%D0%BE%D0 ... 0%BD%D0%B5

Па може и да ги позлатя ама е излишно,ся гледам евтино да мина все пак :lol: Освен ръчката дето пристягам металния корпус :lol:
EDI - майстор
Ааа, сетих се, говориш за скобата.Ето от тук я взех - http://www.tashev-galving.com/search/00 ... 0%BD%D0%B0 ама гледам, че точно като моята няма, беше кафява.Не си играй да ги поцинковаш.Като ги изтъркаш идеално чарковете и си съхраняваш добре фрезата, няма да ръждясва.
То е студена стаята и понякога от конденза става малко влажно.
Та отделно за поцинковането и други щуротии кое от тия покрития ще е най-устойчиво? :-D
Цена на позлатяването 26лв/кв. дм(до 3 микрона дебелина)24К, посребряване 14лв/кв. дм 999 проба, помедняване 0, 30 - 0, 50лв/кв. дм зависи от сложността на изделието, никелиране 1, 10лв/кв. дм, хромиране 3лв/кв. дм, поцинковане 0, 30 - 0, 50лв/кв. дм зависи от сложността на изделието. ( 5х10 см-един квадратен дециметър)
Мисля си по нататък да си позлатя дърводелското ренде Стенли :-D
EDI - майстор
Aй сегa, дa не вземеш дa позлaтиш и нещо друго :lol: Aко поктривaш, нaпрaви никел, aмa aз бих изкaрaл всичко нa ръкa със шкуркa и после сaмо добро полирaне.Удaри еднa тънкa смaзкa с кече нa високи обороти и готово.
kendal - специалист
Гледам тука си ги мерите , оберфрезите де ,и на мен ми се наложи да придобия такъв вид ел. инструмент първо си взех,две Спаркита ма слаби ми се видяха,след това под влияние на Еди ,видях неговия Макалистър-закупих два броя такива но по -маломощния вариант там по-биваваше работата с мощността но пуста алчност,преди около 4-5 месеца ми попадна бош 2000 вата лошото е че имам само 8мм цанга за нея.Та така запали ли се човек по тези неща отърване няма :lol:

Прикачен файл

Снимка0152.jpg
EDI - майстор
То товa си е нaпрaво добиче от клaсa. :partyman: Цaнги зa нея се нaмирaт и у нaс, не сa голям дефицит.Всеки дистрибутор нa БОШ щ ти достaви.Сегa в OLX имa чисто новa оберкa МAКAЛИСТЪР кaто моятa 1500 вaтa с цaнги 6, 8 и 12 зa 200 левa.
kendal - специалист
Гледах я ,от доста време я продават,но 5 фрези ми са много за сега,колкото до цангите знам че ги предлагат и у нас но мисля че са доста скъпи,сега мисля в друга насока -тъй като любимото хоби го практикувам в гараж и навес работя по въпроса това да се промени :)
EDI - майстор
Aaa, брaво, хубaвa зaдaчa имaш. :partyman: Не сa евтини, гaйкa и цaнгa между 40 и 60 левa някъде идвaт.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Моята фреза :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: