Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Lisko - майстор
За виртуална бира - винаги готов :drinkers:

Абе, айде сега чак пък неспасяемо.

Земи си един плеър от тия китайските от и-бей или buyincoins.com или aliexpress и ще родиш. Ще си гледаш всякакви формати от торентите без нищо да конвертираш. Андроидски плеъри има по 35 долара - коментирано е и в други теми. Моя е някъде към 55-60 долара, плейва си хай-дефинишън 1080/60р без проблеми. Напоследък китайците пуснаха и уиндоуски плеъри (малка кутийка горе долу колкото 3.5 инчов хард диск) струва малко над 100 долара и работи с уиндоус 8.
vsm - напреднал
Заинтригуваме и сега опитах , но нямам НВО пробвах на хистори и моят приемник записва всичко с субтитри.При запис от канал не можеш отделно да получиш субтитрите.Приемника ми е на нетера телевизия.Пробвай да запишеш пълния сигнал тогава би трябвало да се получи.
Ще опитам и друга проба с външен хардиск през юсбито и ще пиша пак.
пп. Не става и с външен диск.
На самия приемник мога да записвам 60 часа и всичко си излиза,картина звук и субтитри.
agj - майстор
vsm написа:
Заинтригуваме и сега опитах , но нямам НВО пробвах на хистори и моят приемник записва всичко с субтитри.При запис от канал не можеш отделно да получиш субтитрите.Приемника ми е на нетера телевизия.Пробвай да запишеш пълния сигнал тогава би трябвало да се получи.
Ще опитам и друга проба с външен хардиск през юсбито и ще пиша пак.
пп. Не става и с външен диск.
На самия приемник мога да записвам 60 часа и всичко си излиза,картина звук и субтитри.
Аз на приемника не мога да записвам а само на юсби!
agj - майстор
Отново има нужда от помощ :prayer:
HD приемника за който ставаше въпрос от първия ми пост в темата ,се развали и кабелния оператор ми го смени с нов ,още по голям боклук! :x Модела на новия приемника е Neta HD 8850 -положителните неща в него са че записва субтитрите и чете avi и mp4 !НО най неприятното е че записите които прави от HD канали са с някакъв странен размер и за които все не му стига мястото на флашката!Сложил съм му 32GB флашка и дори да е напълно празна прави запис с времетраене само до около час и половина ,освен това в записа има прекъсвания и начупвания в говора и картината,и изобщо не е възможно да бъде гледан !Като сложа флашката в компютъра със записаната информация, ми отчита че мястото заето от записа е не повече 5-6GB, останалото е свободно ,а приемника ми изписва че няма свободно място на устройството!!? Какъв може де проблема, и как да го разреша ?
Lisko - майстор
- Приемаме, че флашката е истинска а не китайско менте ?
- На каква файлова система е форматирана флашката ? Да не би размера на файла да не е 5-6Гб както пишеш, а 4Гб ?
- Avi ли е файла - има ли някакви настройки в плеъра относно контейнера и компресията ?
agj - майстор
Lisko написа:
- Приемаме, че флашката е истинска а не китайско менте ?
- На каква файлова система е форматирана флашката ? Да не би размера на файла да не е 5-6Гб както пишеш, а 4Гб ?
- Avi ли е файла - има ли някакви настройки в плеъра относно контейнера и компресията ?
Флашката ,(впрочем те са две - карта памет и флашка) са си същите на които предния модел приемник ми правеше записи без проблем ,е вярно без субтитри но ги правеше ...!Винаги ги форматирам на FAT32, приемника (и стария и новия) не приема друг формат!
Записаните файлове са -ts ,само че за разлика от предния, записите от този приемник не могат да бъдат възпроизведени на компютъра от никакъв плеър, записите от стария приемник безгрижно си гледах на компа!
Покрай основния файл .ts винаги се появява и такъв с разширение .ts.meta
NTREC_DiemaSportHD_190405_175301.ts
NTREC_DiemaSportHD_190405_175301.ts.meta
А понякога и такъв:
NTREC_HBO_130405_152611.npa
На стария приемник нямаше такова нещо!
Настройки са следните :
TВ настройки :
TВ/радио - SD или HD
SD размер на картината 16:9 full
HD размер на картината 16:9 full
HDMI резолюция 1080I
Останалите настройки са:
Настройки OSD
Други настройки
Родителски настройки
Сервиз
Но предполагам ,че те нямат отношение към проблема !
Lisko - майстор
-Фат 32 има ограничение 4Гб максимум размер на файл.
Ако плеъра не разбира от други системи, примерно NTFS, ext2, ext3, ext4, exFAT, значи това е положението.
-Ако получените файлове не се плейват на компа, може да качиш някъде някое малко парче да видим защо.

-Като цяло смятам че тия проблеми трябва провайдера да ги решава. :)
agj - майстор
Ето малко запис:
http://dox.bg/files/dw?a=a49b3862fe
Преди малко форматирах флашката на NTFS -приемника "каза" че устроиствто е готово за работа но отказва да записва!
Ако се опитам да форматирам в exFAT ,какво да избера-Default allocation size или друго?
Lisko - майстор
Тия файлове са мистерия, нямат нищо общо със стандартите и действително не се плейват.
Ето тука обсъждан точно същия проблем:
http://techreport.com/forums/viewtopic.php?f=30&t=86844
За мен това си е някаква уникална глупост. Говори с провайдера.

По въпроса за екс-фат - да, избери размер по подразбиране (не че има голямо значение, но в такива неясни ситуации - колкото по-стандартно, толкова по-добре.
ArturDent - Почти Безобиден
Lisko написа:
Тия файлове са мистерия, нямат нищо общо със стандартите и действително не се плейват.
Напротив, .TS файловете са възможно едни от най-стандартизираните файлови формати.
Това че не са направени да се пускат на твоя компютър нищо не значи.

http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG_transport_stream

Тема "Защо не мога да записвам субтитри?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: