• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stani64 - напреднал
Температурата за домати и пипер е различна от други зеленчуци, не трябва да е по-висока от 22-24 през деня и вечер около 15-18 градуса. Марули и други не се нуждаят от специално отопление.
Тъй като сея много култури наведнъж и е трудно да се съобразявам с всички. Има много литература за разсади. Много често през топлите и слънчеви дни се налага да отварям парника, т.к. температурата става над 28 градуса и повяхват разсадите.
hidrazin - майстор
stani64 написа:
Температурата за домати и пипер е различна от други зеленчуци, не трябва да е по-висока от 22-24 през деня и вечер около 15-18 градуса.
Тенкю! Аз пък си правя само малко разсад пипер и домати. То друго почти и не сея де.
Ако не броим 8-10 корена краставци и евентуално 3-4 корена тикви.
Ама за тях си взимам направо готов разсад. Информацията ще ми е полезна.
Скоро ще пробвам ламбата. Не знам дали ще направя отопление. :? То и без това го дават доста топло.
А твоята ламба така както е в "ковьоза" няма ли проблеми с влагата? Би трябвало като го отопляваш да има и конденз?
Както и да е. Благодаря!
:partyman:
kuger - майстор
Лесно ви е на вас. Чаткате английски, и си поръчвате разни играчки. Аз, с тоя руски съм съм за никъде. Не, че и него знам добре :sad:
Поръчайте и на мен една ламба, бре! 100, 150 W, няма да я откажа, и никого няма да завлека.
infomar
Я обяснете какви са тели ламби или лампи, дайте линк да прочета какво правят pls. :?
kabel96 - специалист
Моля собствениците на тези лампи да напишат ЧЕСТНО какъв е ефекта от тях.Имам познат в една друга държава и той отглеждаше една друга култура и беше купил лампи за над 5000 евро.След 4 месеца ги изхвърли и се върна на 600 ватови като проблема е че ги сменя през определен интервал според растежа.Според неговите думи лед към 600W е 1/4 в полза на 600W.Аз се канех да купя една 600W а той обеща да ми прати лед като само си платя транспорта ама пусто време а и той май си пробва продукцията и е несериозен.От негова позната пък знам че добри резултати има с някакъв модел 58 ватови луминисцентни и я чакам да ми снима точния модел че и те много.Поздрави и дано да бъде успешна реколтата.За отопление съм си направил таймер термостат и съм го нагласил денем 21 а нощем 12 градуса.
https://www.google.bg/webhp?sourceid=ch ... 0%B8%D1%8F
nikolson - майстор
kabel96 написа:
Моля собствениците на тези лампи да напишат ЧЕСТНО какъв е ефекта от тях.
Аз не съм ползвал, ама си мисля, че различните организми искат различни неща. На твоя приятел "метлата" иска едно, доматите и пипера друго. Сещам се, че навремето се ползваха някакви "кварцови лампи" за малки животни зимно време.
stani64 - напреднал
hidrazin написа:
stani64 написа:
Температурата за домати и пипер е различна от други зеленчуци, не трябва да е по-висока от 22-24 през деня и вечер около 15-18 градуса.
Тенкю! Аз пък си правя само малко разсад пипер и домати. То друго почти и не сея де.
Ако не броим 8-10 корена краставци и евентуално 3-4 корена тикви.
Ама за тях си взимам направо готов разсад. Информацията ще ми е полезна.
Скоро ще пробвам ламбата. Не знам дали ще направя отопление. :? То и без това го дават доста топло.
А твоята ламба така както е в "ковьоза" няма ли проблеми с влагата? Би трябвало като го отопляваш да има и конденз?
Както и да е. Благодаря!

Лампата ми има вентилатори за охлаждане и на практика не се влияе от влагата, защото е на светодиоди, а те се захранват от капсуловани токови ограничители.
Влажността трябва да е около 60-80%. купих си китайски термометър с влагомер за 2-3 лв -
Отоплението го поддържам със саморъчно направен терморегулатор и приспособено у-во с вентилатор и реотан около 400-500W
Моделът на лампата е този
http://www.alibaba.com/product-detail/N ... 07187.html
stani64 - напреднал
nikolson написа:
kabel96 написа:
Моля собствениците на тези лампи да напишат ЧЕСТНО какъв е ефекта от тях.
Аз не съм ползвал, ама си мисля, че различните организми искат различни неща. На твоя приятел "метлата" иска едно, доматите и пипера друго. Сещам се, че навремето се ползваха някакви "кварцови лампи" за малки животни зимно време.
Виждам голяма полза, защото стаята ми е западна и на практика от 2 до 4 часа следобед имам слънце и без тази лампа силно се огъваха разсадите към прозореца, а аз засявам на площ повече от 1 кв. м.
С лампата, вече гледаха нагоре към нея. Ще ви дам един много полезен форум на руснаци от които ме хвана мерака, тъй като те нямат слънце и високи температури, а си отглеждат домати и краставици на саморъчно направени.

http://ledway.ru/svetodiodi-dla-rastenii-t42.html
hidrazin - майстор
kabel96 написа:
Моля собствениците на тези лампи да напишат ЧЕСТНО какъв е ефекта ...
Ами ще напиша след като имам резултати ама няма да са много достоверни. Все пак ще я ползвам само да внеса допълнителна светлина.
Също така и да не ми се гъне разсада към прозореца и да се налага периодично да въртя кутиите. Та няма да е отглеждане в пълна тъмнина.
Пък твоя приятел ще си отглежда растенията .... докато го фанат. После ще гледа растения през едни такива прозорци с мрежи. Дебели мрежи. :weedman:
stani64 написа:
Моделът на лампата е този
http://www.alibaba.com/product-detail/N ... 07187.html
Благодаря за линка към руснаците. Ще падне голямо четене - близо 400 страници. :-D Ама няма как - ще се изчетат.
А твоята ламба не знам за колко си я взел ама в момента при китайците точно този модел е малко над 100$.
Аз взех само една от 24W ама май ще поръчам още една. Дойде доста бързо - за три седмици.
А ламбата е със следните диоди по 2W всеки:
660nm - 4бр
630nm - 4бр
450nm - 2бр
525nm - 1бр
700K - 1бр
Изображение
kuger - майстор
На времето купих някакви пури от магазин на Фина механика. Магазина беше в ликвидация, почти всичко беше без пари. Та тия пури, дължина като 8 W, но по-дебели. Кварцово стъкло, без луминофор, даваха спектър, като този от снимките на колегата по-горе, но доста по-слабо. За какво са били, нямам си понятие, дали няма да станат за разсада :? :-D
Имам и лампи от много стар ксерокс, на тях пък има ивица стъкло без луминофор, светят с много гадна ярка зелена светлина. Тях за идеята? Имам чувството, че излъчват вредна светлина, както и по-горните, де.
Дали няма да произведа мутанти, които сами да ходят из градината :?
Хидра, ти си на ход :-D
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: