Как се чистят грешките на дисплея че не разбрах нещо , след като я изключиш от захранването ли. И между другото при мен преди седмица беше заял един по-голям дървен пелет 6мм /предишните пелети/ но доста по голям на дължина , на утката на големият шнек преди гавкавата тръба и беше спрял останалите пилети /слънчогледови/ за малко да празня и аз бункера . И аз бях се поуплашил , веднага си спомних за колегата с буцата с пръс , но всичко слава богу мина.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sorryn
- помощник
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
filmatoplo
- майстор
Някой монтирал ли е ГСМ модем към горелката.
milo65
- специалист
Основният проблем на горелката, според мен, е че прави нагар в края на малкия шнек. Така, ако се остави да работи продължително време, без надзор и навременно почистване/не знам колко нагар може да понесе преди да спре/, най-естественото е да се повреди или да върне огън назад. Не и виновен suspend-a, защото и когато не влиза в изчакване и си работи постоянно, без да влиза в изчакване въобще, си прави доволно нагар- т.е за едно и също време- еднакво количество нагар със и без съспенд. Пелетите също не са от такова значение, мислех, че това е причината, но не е- пробвах и със скъпи от 8.30 лв. чувала, бели, без кора, перфектни...- но нагара си го има и е със същата дебелина. Това ли е нормалното положение- да си се трупа нагар в шнека и някой постоянно да го обслужва..? Няма какво повече да се оптимизира по процеса на горенето, видимо всичко е ок., пламък..разход..ама тоя нагар не е добре- рано или късно ще спре шнека или ще изгори тотално...Какво мислите?
geniya
- специалист
+1
Прекарам около 20чувала пелети и си чистя нагара от камерата пред шнека, просто знам, че трябва да се чисти и това е.Мислех, че е от пелетите, но явно не е по това което чета.Там са в "сянка" и няма въздух който да ги обдухва за да горят, но няма как назад в камерата да горят така или иначе.Това го определям като "-" на горелката, наред с всички други плюсове които има.
Прекарам около 20чувала пелети и си чистя нагара от камерата пред шнека, просто знам, че трябва да се чисти и това е.Мислех, че е от пелетите, но явно не е по това което чета.Там са в "сянка" и няма въздух който да ги обдухва за да горят, но няма как назад в камерата да горят така или иначе.Това го определям като "-" на горелката, наред с всички други плюсове които има.
LazarGanev
- "Велик майстор"
При нормална работа там, в края на шнека не трябва да има горене. Там може да има горене/тлеене само при суспенд. Моята вече втора зима работи, изгорила е около 4-5 тона пелети и досега в суспенд не е влизала, работи основно на Р2. Досега не съм чистил такива налепи. Засега е горила само дървесни, но мисля да пробвам и със слънчоглед, да видя дали ще ми хареса честото чистене. Ако горелката не е преоразмерена почти няма да влиза в суспенд. Ако влиза в суспенд защо не пробвате да сложите някакъв вентилатор на суспенда - 15-20-30% по метода проба-грешка. Освен това да увеличите интервала за влизане на по-ниска мощност, така че по-рядко да влиза в суспенд. В суспенд се влиза най-вече по сигнал от стайния термостат и то при преоразмерени радиатори - бързо се стопля къщата. Аз като съм с подово няма как да го преоразмеря затова при мен не влиза в суспенд. Най-добре е горелкаа да модулира по стайна температура и съм сигурен, че и това ще стане скоро.
Ruseff
- специалист
За да не влиза в съспенд,съм намалил лоада на Р1 според моите потребности на 1,3 сек,и интервал 30 сек.,въздух 53%.Така в съспенд почти не съм я виждал.А относно чистенето на слънчоглед-ами зависи колко е мястото за пепел.При постоянно горене при мене кутията се пълни наравно с дъното на паничката на горелката за седмица.Но я чистя на 4 дена веднъж.
filmatoplo
- майстор
Определено модулация по стайна ще промени малко нещата, но и там ще има недоконтрол при някой инсталации и клиенти.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература