Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
Щом горелкaтa рaботи дълго време нa Р1, то товa неминуемо ще доведе до трупaне нa нaгaр нaзaд към спирaлaтa нa шнекa.Мисля си че товa стaвa зaрaди липсaтa нa обдухвaне в близост до спирaлaтa, хем искaме горелките дa имaт "съспенд" хем дa не трупaт нaгaр.Еми нямa пълно щaстие.
П.п. Изобщо не се оплaквaм чистя си кaмерaтa и си свиркaм.
ico_3 - специалист
Продават някакви пелети за почистване на горелката дали ще изчистят нагара?
geniya - специалист
:? Какви са тези глупости, да не някакъв нафталин?
ico_3 - специалист
Не,пелети са поне на външен вид в един магазин ми ги предложиха казаха че са за почистване на горелката.
plamenmaistora - специалист
Ице тиси умно момче не се хващай на тези глупусти.
maistora1965 - специалист
Четох четох и не можах да разбера като съм със термоглави на радиаторите по добре ли ще е ако сложа стаен термостат или не.Знам че е дискутирано но неможах да си отговоря еднозначно.Помагайте.Както съм писал по напред инсталацията е преоразмерена доста и темп.на водата при температура навън около 0 градуса е 42 градуса иначе Африка.С термоглавите поддържа навсякъде 22градуса котела не се гаси.
Svezar - специалист
Единствения икономичен режим на горелката е ....когато не работи :idea: Така че стайния термостат е задължителен ако искаш икономия !
Ruseff - специалист
Естествено е,като не работи,не харчи.И ние като спим,не пием бира и остава и за утре :lol: .Ама нали има още една дилема-къде да сложим стайния.Ако е при майка ми,майка ти,и при баща му на другия колега,кога на връбница ще се изключи котела? Никога.
milenskior - специалист
Ruseff написа:
Естествено е,като не работи,не харчи.И ние като спим,не пием бира и остава и за утре :lol: .Ама нали има още една дилема-къде да сложим стайния.Ако е при майка ми,майка ти,и при баща му на другия колега,кога на връбница ще се изключи котела? Никога.
Решението на тази дилема аз съм го намерил.
Един приемник и с 4 стайни термостати, но трябват и задвижки.
Като си достигне зоната температурата се затваря задвижката и съответно радиатора(радиаторите). Когато всички зони се стоплят, тогава се спира горелката.
milo65 - специалист
Някой ще обясни ли накратко логиката на работа на горелката при подключен стаен термостат: имам предвид пак ли ще се съобразява със степените 10/5/0 и ще си редува p3, p2 и p1, но до достигане на температурата в стаята, където е поставен предавателя, съответно ще влезе в изчакване/което според времето навън може и да е доста дълго като време/, или ще работи само на максимална мощност до достигане на температурата в стаята?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: