Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
vasokeco - напреднал
моля за помощ.има климатик midea 09 btu,имам следния проблем,при външна температура от 5градуса климатика духа топло 42градуса на жалюзите при вътрешна температура 22градуса,обаче започва да замръзва външната пита от долу в дясно и леко по леко нарастава,след дефроста размразява но докато не включи компресора.реших да го пусна на охлаждане,започна да духа като вентилатор и чак след около 5 минути започна да духа студено като духаше 11градуса на жалюзите.но за жалост започна да замръзва вътрешната пита,при вътрешна температура от 24 градуса.климатика като звук работи нормално,нито тресе,нито бучи.климатика ми го доляха с фреон при монтажа,защото го взех втора употреба.след доливане нямаше никакви проблеми,в продължение на 1.5 месеца.фреона му е R410A.моля за съвет от какво може да е преди да викна фирма,за да установят проблема без да ме плакнат.филтрите на климатика и питата са чисти.
vasokeco - напреднал
явно няма помагачи #-o
idunno - специалист
Различни причини може да са, но всичките се отстраняват с подробен преглед.От друга страна Midea втора ръка...то е като да ремонтираш Москвич трябва да си обичаш професията.
dundurma - специалист
ИМАШ МИДЕЯ-КАКВА,която се ползва-къде и каква кубатура................дай инфо де. все едно да кажа,че имам опел астра ,ма къв вий да гадаете
vasokeco - напреднал
dundurma написа:
ИМАШ МИДЕЯ-КАКВА,която се ползва-къде и каква кубатура................дай инфо де. все едно да кажа,че имам опел астра ,ма къв вий да гадаете
дойдоха техниците,доляха му малко фреон,и климатика се оправи,но тревожното в мене е дали от някъде не изпуска по малко фреон,макар че ме убедиха да не се притеснявам,ако е имало теч е щял да изфиряса цялия фреон.просто не е бил зареден колкото трябва при монтажа,МАКАР ЧЕ СЛЕД МОНТАЖА НЯМАШЕ ПРОБЛЕМ 1.5 МЕСЕЦА.не знам обаче дали е истина това,а относно помещението.то е 16квадрата,с външна изолация,панелка,и pvc дограма.на последен етаж съм,но на тавана и външните стени имам отвътре гипсокартон с минерална вата.модела на климатика е midea msr5-09hrn1-qc2 с фреон R-410A.

Тема "климатика замръзва." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: