Е, наистина нещо не се връзва колега 1115, защото Unitronics са малко по - общи по отношение на контрола те не контролират процеса на работа на машината, а я наблюдават.След като имате Carel независимо от серията, там има Easytools за програмиране на работата на такава техника.Чудите се, дали термопомпата трябва да е с два компресора.За какво са ви тогава всички тези контролери?Логиката, която тези контролери трябва да изпълняват, я задавате Вие, ако не я знаете, поне знайте, че не се научава по форуми, а с четене на учебници.
Избързах май.
Та ще оспамя темата за подовото преди да си отворя моя, но имам няколко въпроса.
Идеята на двата компресора е следната.
Единият по-мощен обслужва само подовото и то в режим отопление.
Втория по-малък обслужва БГВ и конвектори, които зимата помагат за компенсация на инертността на подовото, а лятото служат за охлаждане.
Това мисля да се управлява от Карелски контролер, а Unitronics_а да управлява цялостна система от тия неща + соларни панели и други глезотии.
Карелските не са ми ясни много много, но предполагам с четене и помощ ще се справя. Там си дръпнах 1тоол и мисля с него да свърша работа. То Unitronics_а може и това да го накарам да прави, но ще ми е по-трудно.
Надявам се да го написах по-ясно, че мисля не се разбрахме в началото.
Та какво мислите по-въпроса?