Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте колеги,
предстои ми покриване на метална конструкция около 400кв/м. Термопанелите, с които ще се покрива конструкцията са с дебелина 80мм., и дължина около 10м. Височина при стряхата 3,30м.
Въпросът ми е, има ли вариянт за вдигане и монтиране на панелите с тези размери, без намесата на кранова техника?
ZEDYCUS - майстор
:-D За съжаление има такава техника по нашите краища за тези височини. Нужни са 5 "яко прости" работници, може и повече(по едно време бях такъв :lol: ). Един на покрива, един на подвижно скеле под стрехата и още трима да подават панела(носи се от 4-ма, но после той търчи на скелето за да го повдигне към стрехата). Зора е с първия панел да се качи на гредите и да се закрепи, следващите са носят по него. Горе на покрива човека само насочва, не носи панела, той се избутва от другите 4-ма отдолу.
Много по лесно е да викнеш крана за 1- 2 часа, зависи колко си може краниста и да ти разхвърля пачките панели през определено разстояние на покрива, след това само редиш, вече само с 3-ма. Отново проблема е със закрепването на първия панел, ходи се само по гредите.
Май ще влеза в бисерите, но такава ни е действителноста в Бг. :-D

Тема "Покриване на метално хале с термопанели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: