Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
2v6 - майстор
radius написа:
Мисля, че ти не ме разбра - аз знам че колегата си го е купил готово, но това не е фабрично решение на LG. До този извод стигнах, след ровене. Което не е лошо.
Ами намирал съм, трябва ли да е чудно. Имам на Hitachi Yutaki - много подробно, с корекционни коеф. на мощността заради дефроста и други подробности, които си спестяват много производители.
Ръководството, което си пуснал е за Терма, която е двойно по-скъпа.
radius, искам да кажа че не е чудно да не се намира сервизно ръководство. На колко климатика/термопомпи от продаваните в България може да се намери сервизно ръководство - едно на сто? Едно на хиляда?
---------------------------------

bardarev, твоето управление като на ThermaV ли е?
По какво се различава термопомпата ти от ThermaV?
bardarev - специалист
2v6 написа:
radius написа:
Мисля, че ти не ме разбра - аз знам че колегата си го е купил готово, но това не е фабрично решение на LG. До този извод стигнах, след ровене. Което не е лошо.
Ами намирал съм, трябва ли да е чудно. Имам на Hitachi Yutaki - много подробно, с корекционни коеф. на мощността заради дефроста и други подробности, които си спестяват много производители.
Ръководството, което си пуснал е за Терма, която е двойно по-скъпа.
radius, искам да кажа че не е чудно да не се намира сервизно ръководство. На колко климатика/термопомпи от продаваните в България може да се намери сервизно ръководство - едно на сто? Едно на хиляда?
---------------------------------

bardarev, твоето управление като на ThermaV ли е?
По какво се различава термопомпата ти от ThermaV?
Различава се по това, че ThermaV е фабрична термопомпа, която се закача директно към вътрешната инсталация, т.е. има си вграден хидробокс/топлообменник фреон-вода/, а моята е преправена от външното тяло /UU36/ и топлообменник, към който е свързана инсталацията. Управлението е оргиналното за външното тяло, като според мен е взаимстван начина на свързване от фабричната.
radius - майстор
2v6 знам че всеки си пази сервизните ръководства, но чат-пат има в нета да видим и простосмъртните нещо от кухнята :)
Е то вътрешното тяло дали е фабрично или не, си има все едни компоненти, поне така си мисля, щото съм бос по темата :?
На мен ми е интересно самото управление на UU36, какви възможности има. Че инверторите, за да работят като такива не е лесно да ги накараш.
idunno - специалист
:-D :-D :-D твоята не е преправена, а просто са закачени датчиците към топлообменника фреон- вода.Преправена щеше да бъде, ако ти откача платката на управлението и те накарам да подкараш инвертора. :-D :-D :-D Ще го подкараш, ама друг път.
И колега 2v6 аз добре познавам LG, така,че не ме поправяй, много добре знам какво може и какво не може да направи човек с LG-то.
bardarev - специалист
idunno написа:
:-D :-D :-D твоята не е преправена, а просто са закачени датчиците към топлообменника фреон- вода.Преправена щеше да бъде, ако ти откача платката на управлението и те накарам да подкараш инвертора. :-D :-D :-D Ще го подкараш, ама друг път.
И колега 2v6 аз добре познавам LG, така,че не ме поправяй, много добре знам какво може и какво не може да направи човек с LG-то.
Добре де, защо тогава фабричната е два пъти по-скъпа и около 10-15% по-ефективна.

п.п. Не споря, просто не съм наясно.
idunno - специалист
Е, и другите трябва да изкарват пари, нали?
2v6 - майстор
idunno написа:
Признавам, заблудил съм се. Доста време бях с мисълта, че е фабричния комплект и говорех за него...
idunno - специалист
карай, не е важно. :) Исках просто да подчертая, че е трудно да се подкара инверторен компресор (не е невъзможно), понеже заложената логика на инвертора си е специфична за всеки производител, ако е конвенционален всичко е много просто.
king82 - специалист
Аз не разбрах,нормално ли е термопомпата на човека да работи он/оф на 10 миннути при положение че е инверторна?
Тани - модератор
Не знам за неговия случай, но инвертор работи в On/Off , когато работи на минимална мощност и достигне зададените параметри. За това не бива да се презапасява !

Тема "Избор на термопомпа въздух - вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: