Всичко за дърводелството
bimbaeco - майстор
Зегерката е сложена, за да не блокира битът в цангата. Понякога от топлината и праха става ужасно трудно да извадиш бита. Зегерката е сложена, за да повдигне цангата и да я извади от конуса, като развиеш винта. На някои фрези гайката и цангата са съединени по същата причина.
mitko64 - майстор
MakAllisrer с метрична цанга 12мм съм оглеждал в германският Hornbach. преди 2 години(сега вече не продават марката, освен пендули). Цената по спомен беше около 150евра. Много добре изглеждаше, без никакви луфтове.Не знам само дали в румънските филиали още продават марката.
bulhomes2 - майстор
bimbaeco написа:
Зегерката е сложена, за да не блокира битът в цангата. Понякога от топлината и праха става ужасно трудно да извадиш бита. Зегерката е сложена, за да повдигне цангата и да я извади от конуса, като развиеш винта. На някои фрези гайката и цангата са съединени по същата причина.
bimbaeco много мерси. Таман вчера сменях лагер на мойта и ми хартиса въпросната зегерка и естествено битовете зор почнах да ги сменям...
profesionalist_wood - майстор
Не съм забелязал на фрезите които са на българския пазар да са със зегерки. Поправете ме ако греша
bimbaeco - майстор
Радвам се, че съм ти помогнал, Булхоумс.
Професионалист, и аз нямам на 8-милиметровите, но всички половининчови фрези, които са ми минали през ръцете, са или със зегерка или цангата е вградена в гайката.
EDI - майстор
СПРАКИ имат със зегер.Други цанги се захващат на гайката ,както казва Мишо ,трети са с пружина.
cvetomir_77 - специалист
EDI, мисля че ти имаше Макита - при нея как е. Аз мисля че тя няма нито пружина нито зегер.
EDI - майстор
Не, нямам МАКИТА, но доколкото помня те са с канал на цангата, влиза в гайката.

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: