Връзката между 2 свята
Emerald - модератор
Но не го натрапвай, моля те, и не ни карай насила и ние да го харесаме. Остави ни сами да го решим.
Мисля, че точно това се опитвах да кажа до тук:
Всеки има право на мнение-това исках да кажа- и само личния вкус ще подскаже може или не може.
Galski - специалист
Emerald написа:
.... В банята ми извън ваната се мокри със сигурност по-рядко отколкото мокря пода (не ламинат, а естествен паркет). С душ кабина мокренето е сведено до минимум. Никъде между другото не съм споменавала за ламинат в душ-кабина, а за ламинат в баня.
Това е! Сама каза как го правят хората на запад и отвъд океана!
Само, че в БГ не всички имат душ кабини ;). Отделно, че баните им далеч не са с размерите на американските им събратя :-D
Аз в американска къща ламинат не съм видяла да слагат, пък точно с такива се занимавам :) ! Виж винилови настилки (т.е. по нашенски подобие на балатум) - да...
Emerald написа:
Ламинатът отдавна вече е нормално покритие за баня ....
Това пък въобще не е вярно! Недей да заблуждаваш хората, моля те!
Ламинат в баня - ужас! Дърво - о, ДА! Следващата ми баня ще е такава ;), но ламинат - цъ.

В крайна сметка с едно съм съгласна с теб: "Всеки има право на мнение-това исках да кажа- и само личния вкус ще подскаже може или не може."

П.П. Темата се отклони... беше за коридора, а от там стигна до банята. :lol:
expander - специалист
Сигурно вече е късно, но едва сега видях темата.
Според мен не трябва да избираш нищо под клас 32 за коридор... Цената му не е толкова по-висока от 31, особено като става въпрос за 6-7 м2.
Сложил съм клас 32 в хола и спалнята и успях да го понадраскам тук-там при местене на мебели, колкото и да внимавам. За коридор не бих сложил. Бих предпочел гранитогрес, релефен.
А за водоустойчивоста, от повече от две години ползвам едно парче ламинат за дъска за рязане. Почти ежедневана употреба, миене и т.н., няма му нищо, дори не е много надраскано.
homealone - специалист
с 2 ръце за плочки
toby - помощник
има водоустойчив ламинат. единствено се произвежда в испания. може де се държи във вода и 3 месеца и не му става нищо. отварят представителство в софия през октомври, но струва мноооого мнооого скъпо. около 60 евро.
ABel - напреднал
Насъбрах доста списания за обзавеждане и вижте какво прочетох вчера: " Тъй като тикът е устойчив на атмосферни влияния и е силно водоустоичив, трудно горим и се монтира лесно, е особено подходящ за външни настилки. Колкото и парадоксално да звучи, някои видове тикови покрития се монтират дори на дъното на басейни". И още един цитат: "Бангирай се отличава с изключителна издръжливост на влага." ... "дори заровено в почвата или под вода, дървото остава непроменено"..."При монтажа трябва да се знае, че бангирай не се раздува и измята като обикновения дървен материал." Посочени са и фирми вносителки.
savi_djo - помощник
Подово покритие от тиково дърво не е ли забранен вече за продажба и внос в България - причината която чух - нещо с защитено дърво и т.н.
toby - помощник
и не е ламперия. и е 100% водоустойчив, а за фугите ти продават специално поиуретаново лепило и цялата площ става водоустойчива. И ако желае човек може да го сложи и в душ кабината.
http://www.prolexter.com
тонито - специалист
НЕ мога да се съглася ,че има ламиниран паркет които издържа на вода.Независимо какъв клас на износоустойчивост е.За баня се слага "тиков паркет".
аз лично съм решил да си напавя в коридора и теракота и ламинат .....вратата на банята и външната ми врата образуват 90 градуса, така че след като се влезне от вън ще сложа няколко реда теракота (3-4) по който да се стъпва с мръсни обувки от вън както и с мокри крака или джапанки от банята и след това ще ги отсека с няква подходяща по цвят преходна лайсна и ще сложа ламинат подобен или същият какъвто ми е в следващото помещение(хол) и така мисля да реша проблема

Тема "Ламинат или теракот в коридора?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: